Rideskolen

Rideskolen på Jonstrupgården har eksisteret i godt 40 år. I alle årene har der været lagt vægt på, at undervisningen skulle være lærerig og seriøs samtidig med, at rideskolehestene skulle sikres gode forhold. Alle ansatte rideskoleundervisere er derfor fagligt dygtige og erfarne i at lære fra sig. Rideskolehestene kommer på fold hver dag, og de bliver aldrig overbelastet af for hård ridning.

Hvis du er interesseret i at gå til ridning på Jonstrupgården, skal du først og fremmest kontakte Susanne Seierskilde (tlf. 46496009), og igennem hende blive tilmeldt et hold der passer til dit niveau.
Som rideskolerytter er der rig mulighed for at gå til forskellige former for ridning så som dressur, spring, ponygames og kvadrille, men i begyndelsen rider man hovedsageligt dressur/skovtur. Du kan frit vælge om du vil gå til ridning en eller to gange om ugen eller eventuelt få halvpart i en rideskolehest.

Det forventes, at du altid møder op i rideskolestalden 20 minutter før timen starter, så du har tid til at strigle og sadle hesten op. De første gange kan du få hjælp af enten ridelæreren eller nogle lidt mere øvede ryttere.

Er du nybegynder behøver du ikke at købe alt udstyret inden første ridetime. Det ville være ærgerligt, hvis det viser sig, at du ikke kan lide sporten. Jonstrupgården har nogle godkendte sikkerhedshjelme som du kan låne i begyndelsen.

Som rideskolerytter er medlemskab af Midtsjællands Rideklub (MSR) obligatorisk. Med medlemskabet får du bl.a. mulighed for at deltage i gratis teoriundervisning. Der opstartes teorihold to gange om året bestående af ca. 10 lektioner. Efter lektionerne kan du gå op til en såkaldt ryttermærkeprøve.

Du har også mulighed for at deltage i alle klubbens arrangementer og evt. leje en rideskolehest til disse. MSR afholder bl.a. stævner, orienteringsridt, ponygames, weekendlejre etc.

Rideskolen er lukket i sommer, -efterårs, -jule og påskeferie.

Ønsker du at se billeder af rideskolehestene, så klik på ikonet "Rideskoleheste". Der er ligeledes billeder af rideinstruktørerne under ikonet "Hvem er vi". Har du spørgsmål vedrørende rideskolen så kontakt Susanne Seierskilde, så vil hun være behjælpelig.

Er dit barn under 6 år, og er du selv tidligere rytter. Vil der være mulighed for at ride alene med barnet i ridehus og skov, så barnet kommer langsomt igang og bliver klar til hold.


Priser for rideskolehold
1 gang pr. uge 450 kr./md
2 gange pr. uge 700 kr./md
1 dags part 500kr./md
Medlemsskab MSR 250 kr./år