Sommerferie 12-06-2017 - 17:44

Sommerferie rideskole og privatundervisning 2017... Læs mere

Juleferie i rideskolen 14-12-2016 - 20:30

Juleferie... Læs mere

Opstart efter sommerferien 28-07-2016 - 17:05

Opstart efter sommerferien... Læs mere

Juleferie i rideskolen 25-11-2015 - 19:25

Juleferie i rideskolen... Læs mere

Jagtdatoer 2015/16 03-08-2015 - 21:04

Lukning af Jonstrupskoven.... Læs mere

Opstart efter sommerferien 27-07-2015 - 16:05

Opstart efter sommerferien.... Læs mere

Juleferie 26-12-2014 - 11:36

Juleferie i rideskolen.... Læs mere

Dressurkursus 08-12-2014 - 19:50

Juleskole hos Lisbet... Læs mere

Vibsen kommer til Jonstrupgården 08-12-2014 - 19:25

Dressurkursus med Vibeke Degn Andersen... Læs mere

Jagtdatoer 2014/15 25-11-2014 - 22:58

Jagtdage hvor skoven er lukket... Læs mere

Gangstier anlagt 23-11-2014 - 19:40

... Læs mere

Det gamle pæretræ måtte lade livet 23-11-2014 - 19:03

Efter mere end 100 år på gården måtte vi sige farvel til vores gamle pæretræ.... Læs mere

Sæsonstart 27-07-2014 - 15:17

... Læs mere

Mindeord for Gert Obel Jepsen 06-02-2014 - 18:22

... Læs mere

Talentsamling for ponyryttere 01-09-2013 - 18:12

... Læs mere

Jagtdatoer i efteråret 01-09-2013 - 13:49

... Læs mere

Sejr i Rotterdam 10-07-2013 - 14:50

... Læs mere

1 2

Set og sket

Vi har for første gang afholdt staldarrangement. Super succes med 15 udsolgte pladser. Vi kunne nemt have brugt flere timer...Vi har for første gang afholdt staldarrangement. Super succes med 15 udsolgte pladser. Vi kunne nemt have brugt flere timer...
Årets ridelejrbørn 2016.
Det har som altid været en stor fornøjelse at have jeres børn her på Jonstrupgården.
Vi ser frem til at få besøg af jer igen til nye og dejlige oplevelser.
Sidsel, her ved DM 2011Sidsel, her ved DM 2011

Sidsel og Schianto nr. 9 i Odense

Sidsel og Schianto red en flot 9. plads hjem ved world cup kvalifikationen i Odense. På sin hjemmeside skriver Sidsel:
Trods irretende lysindfald fra ind- og udgangen til Arean Fyn, som drillede hele programmet lørdag i Grand Prix, så kom Schianto og jeg stærkt tilbage i küren søndag.
Vi lagde ud som første rytter og førte klassen efter de første 5 ryttere. Samlet blev det til en flot 9. plads i det rigtig stærke felt. Havde drømt om en finaleplads og hvis alt gik vel en top 10.
Stort tillykke til sidsel!
Caroline og lenkon vandt LA6 ved klubstævnetCaroline og lenkon vandt LA6 ved klubstævnet

Super klubstævne med stor tilslutning

i weekenden d. 5-6. november blev der afholdt klubstævne på MSR. Der var flotte præmier i alle klasser som var sponsoreret af Horze i Roskilde. Mange MSR-ryttere gjorde sig flot bemærket i både heste- og ponyklasserne. På billedet ses Caroline og Lenkon som vandt LA6.
Conrad og "mor Hanne"Conrad og "mor Hanne"

Flot landsstævne i Sundeved for Sophie og Conrad

Sophie og conrad red et flot stævne i Sønderjylland. I lørdagens PRT vandt de klassen med 65,65% og om søndagen blev de nummer ti i de 25 hestes store felt. Stort tillykke.
Katrine og Felix til præmieoverrækkelse, hvor hun både fik en rød og en blå rosetKatrine og Felix til præmieoverrækkelse, hvor hun både fik en rød og en blå roset

Katrine og Felix vandt kage til hele stalden!

Katrine og Felix vandt en gave der kom hele stalden til gode: En vaskeægte kagemand. Den blev vundet i Skjoldungen Rideklub d. 25/9 11, hvor Felix og Katrine red LC Open, henholdsvis LC1 og LC2. De præsterede deres bedste resultat til dato: 72,92 i LC1 og 71,82 i LC2, hvilket indbragte dem både 1. og 2. pladsen i den samlede klasse!
Den fine kagemand... Eller jeg mener kagedameDen fine kagemand... Eller jeg mener kagedame- Finn Greve kommer næste gang 4. november

- Husk at tilmelde jer til klubstævnet

- Der afholdes talentsamling d. 30.10.2011 på Jonstrup


MSR ryttere vandt distriktsmesterskaber i alle kategorier!

Ved årets distriktsmesterskaber i D3 skete der det helt fantastiske, at alle tre vindere var fra MSR. For kat. III vandt Matilde Nolte/Pochahontas, for kat. II vandt Sophie Nyholm Christensen/Conrad Wales og for kat. I vandt Maria Mortensen og Elmholts Atila. Efter præmieoverrækkelsen stod den på vasker, som traditionen foreskriver det, men Sophie var allerede videre til næste opgave, en fremvisning af hingsten Toftegaards Hurricane. Senere blev hun dog vasket på Jonstrupgården. Tillykke til de tre seje tøser.
To af de tre mestre i den dejlige naturlige Swimmingpool på NyskovenTo af de tre mestre i den dejlige naturlige Swimmingpool på NyskovenMatilde og Pocahontas blev mestre for kat. IIIMatilde og Pocahontas blev mestre for kat. III


Atila har fået ny rytter - men bliver i klubben

Elmholts Atila har igennem flere år gået stævner med Jonstrup-rytteren Rikke. I juli købte en anden MSR-rytter Atila. Det er Maria Mortensen som fortsætter med at få undervisning hos Susanne. Parret har allerede lavet nogle imponerende resultater sammen, bl.a. guld ved NF Østdansk mesterskab og senest individuelt guld ved distriktsmesterskaberne. Held og lykke til den nye ekvipage.


Super seje Hamlet

Hamlet har efterhånden rundet 26 år, men han er stadig frisk og en super god lærepony. Indtil videre har mere end 10 ryttere lært deres grundridning på Hamlet, og Stephanie er ingen undtagelse. På billedet ses nogle af "partrytterne" som har redet på Hamlet gennem tiden. Fra venstre ses : Ann, Lisbet, Maria, Stephanie, Ellen og Anders. Ydermere har Anders S, Mie O, Pernille og Stephanie også redet ham. Det er da sejt gået!

I sine unge dage var Hamlet faktisk en af Danmarks bedtse kat. II ponyer, så det er ikke den værste partpony man kan ønske sig.
DM holdet fra MSR med det flotte tøj som blev sponsoreret af Horze i RoskildeDM holdet fra MSR med det flotte tøj som blev sponsoreret af Horze i Roskilde

Danmarksmesterskaber for ponyer

Både ved de individuelle og danmarksmesterskaberne for hold var MSR repræsenteret. Ved de individuelle mesterskaber lykkedes det Emile og Favorit at ride sig hele vejen til A-finalen i et stærklt felt. Emilie havde tilbragt meget af sommeren på Jonstrup, selvom hun bor ved Ølstykke til hverdag.
Ved Danmarksmesterskaberne for hold red Sophie, Caroline, Emma og Maria alle gode programmer og placerede sig midt i det store felt. Caroline og Sophie fik ydermere to individuelle placeringer med hjem fra Frederikshavn
Sophie/Conrad til præmieoverrækkelse i SD cup, hvor parret vandt en 3. pladsSophie/Conrad til præmieoverrækkelse i SD cup, hvor parret vandt en 3. pladsMaria og Vanja 2 var med på MSR's DM holdMaria og Vanja 2 var med på MSR's DM hold
Lisbet og Nørden: Danmarksmestre 2011 og udtaget til landsholdet, på en og samme dagLisbet og Nørden: Danmarksmestre 2011 og udtaget til landsholdet, på en og samme dag

DM guld og finaleplads ved EM!

Sommeren 2011 har været den vildeste sommer for Lisbet og Raneur til dato. Efter nogle gode ridt ved nordiske mesterskaber, hvor det blev til en individuel sølvmedalje var forventningerne til årets Danmarksmesterskab skruet i vejret. Men Lisbet havde ikke turde drømme om guld, men ikke desto mindre vandt ekvipagen deres første Danmarksmesterskab for seniorer. I den forbindelse blev Lisbet og Nørden udtaget til Europamesterskaberne i Rotterdam tre uger efter. Her var parret med til at sikre Danmark plads ved OL, og endnu vildere var det, at parret red sig i EM-finalen og blev nummer 14. Læs meget mere på Lisbets hjemmeside www.lisbet-seierskilde.dk.

En anden MSR-rytter deltog også i DM og klarede sig helt vildt godt. Det var Sidsel og Schianto som red sig op på en fornem 5. plads efter et meget flot og fejlfrit finaleridt. Stort tillykke med de flotte placeringer!
De to trænere som står bag guldmedaljen, mor Susanne som træner Lisbet til hverdag, og Finn Greve som kommer på Jonstrup ca. hver tredje ugeDe to trænere som står bag guldmedaljen, mor Susanne som træner Lisbet til hverdag, og Finn Greve som kommer på Jonstrup ca. hver tredje ugeMange Jonstrup'er havde fundet vej til Broholm. Gå evt. ind på youtube og søg på Seierskilde og DM, så kommer der en lang video med alle Jonstrup'erne der lige netop har opdaget at guldet er en realitetMange Jonstrup'er havde fundet vej til Broholm. Gå evt. ind på youtube og søg på Seierskilde og DM, så kommer der en lang video med alle Jonstrup'erne der lige netop har opdaget at guldet er en realitet


MSR vinder distriktsmesterskab for pony hold!

Ved distriktsstævnet i maj på Jonstrupgården blev der afholdt distriktsmesterskab for pony hold. Her vandt MSR både guld og bronze! Det vindendehold bestod af: Maria Mortensen, Simone Dalvang, Caroline Møller og Emilie Bryde Thrane. Tillykke til de seje piger!


Emilie og Favorit vinder Eldorado cup på Vilhelmsborg

Ved landsstævnet på Vilhelmsborg ved Århus vandt Emilie og Lyngvejens Favorit Eldorado cup for kat. III ponyer. På billedet ses ekvipagen med vindertæppet. Ved samme stævne vandt Maria/Heifi en tredje plads i en stilcup for kat. I ponyer. Tillykke til de to!


Nørden og Lisbet vinder Grand Prix Special i Sverige

Ved det nationale stævne i Åstorp i Sverige havde Lisbet og Nørden en rigtig god start på 2011. I Grand Prix og Inter II blev det til to andenpladser og i søndagen Grand Prix Special vandt ekvipagen. Stort tillykke !
Stine på sin nye hest Gørklintgaards Futorist, i daglig tale Futte, som hun vandt LA1 på i flot stil. Siden har parret nappet en masse placringer op til LA4.Stine på sin nye hest Gørklintgaards Futorist, i daglig tale Futte, som hun vandt LA1 på i flot stil. Siden har parret nappet en masse placringer op til LA4.

Klubstævne med mange MSR-placeringer

Ved det sidste klubstævne på Jonstrupgården klarede MSR-rytterne sig rigtig flot. På de følgende billeder ses nogen af de deltagende ryttere. Billederne er taget af Katrine med Shaker.
Ellen og Filur er både distriktsmestre og sjællandsmestre 2010. Her ses parret i PRI ved klubstrævnetEllen og Filur er både distriktsmestre og sjællandsmestre 2010. Her ses parret i PRI ved klubstrævnetKatrine og Shaker vandt LB3Katrine og Shaker vandt LB3
Katrine og Felix i flot stilKatrine og Felix i flot stil"Lille Nolte" og Poca har taget mange flotte placeringer på det seneste"Lille Nolte" og Poca har taget mange flotte placeringer på det seneste
Maria rider ofte Sandro som er ejet af Mie. Til stævnet var det Maria som red og hun klarede det i flot stil med over 70% og en rød rosetMaria rider ofte Sandro som er ejet af Mie. Til stævnet var det Maria som red og hun klarede det i flot stil med over 70% og en rød rosetOpvarmning med Julie/Tobias i forgrundenOpvarmning med Julie/Tobias i forgrunden
De to veninder og klubkammerater Sidsel og LisbetDe to veninder og klubkammerater Sidsel og Lisbet

Lisbet og Sidsel hædret ved D3's championatsfest

traditionen tro overrækkes mindepokaler og blomster til de D3-ryttere der har klaret sig godt i løbet af året. Således modtog Sidsel en mindepokal for de flotte resultater ved DM og Nordisk, og Lisbet vandt championatslisten for hest B og A-stævner. Tillykke til de to unge piger.


Flot start på 2011 for Sidsel og Schianto

Sidsel og Schianto er kommet super flot fra start i 2011 og har ved landsstævner på både sjælland og i jylland vundet grand prix i overbevisende stil. Super godt gået af ekvipagen som kan opleves ved stævnet i Bernstorffsparken den sidste weekend i maj, kom og hep!
Katrine og Shaker vandt LB3 med over 68%. Katrine vandt et gavekort fra Horze i Roskilde som var hovedsponsor ved stævnetKatrine og Shaker vandt LB3 med over 68%. Katrine vandt et gavekort fra Horze i Roskilde som var hovedsponsor ved stævnet

Tak for et super klubstævne!

Den sidste weekend i januar blev der afholdt klubstævne. Humøret var højt og det var resultaterne også. Således vandt mange MSR-ryttere rosetter som prydede skabene i stalden bagefter. På billederne ses nogle af rytterne.
Line og Romeo ses her om lørdagen, hvor sneen på dommertårnet endnu ikke var smeltet.Line og Romeo ses her om lørdagen, hvor sneen på dommertårnet endnu ikke var smeltet.Rikke og Wolkenstern vandt to røde rosetter ved deres stævnedebutRikke og Wolkenstern vandt to røde rosetter ved deres stævnedebut
Caroline og Laura tog en kort speakertjans, så det glæder vi os til at høre.Caroline og Laura tog en kort speakertjans, så det glæder vi os til at høre.Højt humør i cafeteriet inden søndagens håndboldfinale, som blev vist på fjernsynet i rytterstuenHøjt humør i cafeteriet inden søndagens håndboldfinale, som blev vist på fjernsynet i rytterstuen
Michelle og MadiganMichelle og MadiganTak for en fantasktisk julefrokost med knap 70 deltagere. Vi er klar igen til Påske!


Finn kommer næste gang d. 19. februar

Tilmeldingen til årets ridelejr er skudt i gang. Ring 46496009 for reservation. Uge 26 er optaget
Rikke og Natascha ses her til deres sidste landsstævne, hvor de begge fik rosetter med hjemRikke og Natascha ses her til deres sidste landsstævne, hvor de begge fik rosetter med hjem

Fra pony til hest

To af de mest succesfulde MSR-ryttere er blevet for gamle til at ride pony. Det drejer sig om Natascha/Vanja og Rikke Atila. Natascha har haft et super efterår med 2. pladser ved tre stævner i træk, samt placering ved det sidste landsstævne som hun deltog i. Rikke sluttede ligeledes af med stil ved at få placering i alle tre klasser ved landsstævnet i Hedensted. Natascha leder pt efter hest og Rikke har fået DV hoppen Wolkenstern (F:Wolkentanz II) som hun skal debutere med til januar. Pøj pøj til de to nye juniorer.
Sophie og Conrad på SommerskoleSophie og Conrad på Sommerskole

Sophie udtaget til træningssamling

Efter iagttagelsesdagen på Jonstrupgården i november blev Sophie/Conrad udtaget til træningssamling i december. Ud over Conrad rider Sophie hingsten Hurricane for stutteri Toftegaarden.


Ifor Williams trailer i julegave

Efter en super weekend i Oldenburg, hvor Lisbet og Raneur vandt Kurz Grand Prix foran den regerende Europamester for YR, drog ekvipagen videre til Danish Christmas Show. Også her gik det over al forventning, og efter to sejre kunne Lisbet og Raneur indkassere en vaskeægte hestetrailer sponsoreret af Ifor Williams, Dangrønt, Selene og Danish Derby.

Ved samme stævne klarede Sascha Hansen og Vesuv sig super flot i Bundgaard Byg cup'en og blev nummer tre i intermedierre I kür. Tillykke til pigerne.
Mie/Sandro af HvarreMie/Sandro af Hvarre

"Gamle" ryttere på nye heste

Flere MSR-ryttere har fået nye heste. De fleste er ponyryttrer som er faldet for aldersgrænsen. En af dem er Mie som ses på billedet. Med sin pony Carlsen nåede hun at starte P-klasser. Sandro af Hvarre er en ung hest, så Mie kommer til at starte lidt lavere klasser, men hun er allerede kommet godt fra start. Stine har ligeledes fået ny hest, en otte års vallak som er startet i MB. Sabina har også fået hest, en femårs vallak, så der er mange nye "par"som det bliver spændende at følge.
Hele holdet anført af holdleder MieHele holdet anført af holdleder Mie

Ponygames holdet blev sjællandsmestre 2010

På Store Hestedag i weekenden den 4. og 5. september 2010 blev der for første gang afholdt sjællandsmesterskab for ponygames.

Om lørdagen var der kvalifikationsrunde med 7 hold i afdeling C, bestående af Stine Hansen/Rob Roy, Julie Hansen/Amadeus, Katrine Larsen/Dancing Queen og Mille-Marie Vinther/Bentley red. De 6 hold skulle gå videre til finalerne om søndagen den 5. september. De 6 Ponylege blev afviklet på græsbane, hvor der var glat, så vores hold tog det roligt og red flot sejren hjem, dvs. at de vandt kvalifikationen med 33 point med 3 point ned til det hold der blev nr. 2. Om søndagen var humøret højt, for pointene fra om lørdagen fulgte med til finalerunden. Pigerne tog det igen roligt, og redsikkert i de 4 ponylege og fik 3. førstepladser og en 2. plads, hvilket førte til, at de vandt Sjællandsmesterskabet 2010. Stor glæde og mange tilkendegivelser fra arrangørerne og de konkurrerende hold. Det er dejligt at der er meget stort socialt sammenhold mellem pigerne og deres holdleder Mi. Stort tillykke!
Maria og Heifi har haft en god sommer, med mange gode starter. Senest blev de nummer fem i sjællandsmesterskabMaria og Heifi har haft en god sommer, med mange gode starter. Senest blev de nummer fem i sjællandsmesterskab

Efteråret står for døren

Nu er det så småt ved at blive efterår, og det betyder at MSR gør sig klar til at afholde de årlige klubstævner og rideskolestævner. Derudover står efteråret på distriktsmesterskab for hold hest, som ligeledes afholdes på MSR. Jonstrupgården ligger senere på efteråret lokaler til en talentsamling for ponyryttere, så der bliver noget at se til i efteråret.
I sidste weekend rred Anja og Bonfire i Vallø, hvor de vandt lb2 med 66,5% og ligeledes vandt LA1 med 69,65%I sidste weekend rred Anja og Bonfire i Vallø, hvor de vandt lb2 med 66,5% og ligeledes vandt LA1 med 69,65%Emilie på sin nye ridehest Crescendo som hun fik en 2. plads på i sin første start, LC2Emilie på sin nye ridehest Crescendo som hun fik en 2. plads på i sin første start, LC2
Sjællandsmestre 2010, Ellen og FilurSjællandsmestre 2010, Ellen og Filur

Ellen og Filur var for seje ved sjællandsmesterskabet 2010


I denne weekend, d. 28.-29. august, blev der afholdt sjællandsmesterskab på Møllebakkens Rideklub. For kat. III ryttere blev Jacqueline Drewes og Da vinci nr. 2 efter et fint program. For kat. II red Sophie/Conrad et rigtig flot program, og klarede den høje klasse rigtig flot, selvom de er nye sammen. Det synes dommerne også og belønnede det med en flot 4. plads. I samme klasse red Emma/Nika som også havde en rigtig fin tur og endte midt i feltet.

For kat. I gik det over al forventning for de to MSR-ryttere. Maria red sin unge pony Heifi ind på en flot 9. plads og var således med i æresrunden. Filur og Ellen spændte endnu en gang ballerne ved et mesterskab og red den anden mesterskabstitel hjem i år med flotte 66,8 i det kæmpe store felt på over 30 ryttere. Sejt gået.
Sidsel og Schianto ses her i samlet trav som er en af ekvipagens "specialiteter"Sidsel og Schianto ses her i samlet trav som er en af ekvipagens "specialiteter"

Første Senior-DM med to MSR-ryttere

For første gang nogensinde lykkedes det for to MSR-ryttere at kvalificere sig til senior DM. Det var et stort felt på 25 ekvipager der stillede til start på Broholm Gods på Fyn, så det var to stolte Jonstrup'er der lørdag kunne konstatere at de begge var gået videre til A-finalen. Søndag leverede begge en flot præstation, således blev Lisbet og Nørden nr. 7 til deres første DM og Sidsel og Schianto fulgte lige efter på 14. pladsen. Det var også denne ekvipages debut ved DM. Tjek pigernes hjemmesider: www.team-si.dk og www.lisbet-seierskilde.dk

En anden MSR-rytter havde ligeledes fundet vej til Broholm, nemlig Signe/Herbie der var med på DM sølvholdet i 2009. Ekvipagen klarede sig super godt i MB-klasserne og vandt bl.a. en med over 70%.
Signe og Herbie red for første gang på Broholm. Her ses de på den nyanlagte bane i slotsparkenSigne og Herbie red for første gang på Broholm. Her ses de på den nyanlagte bane i slotsparkenNørden og Lisbet havde et rigtig godt DM på BroholmNørden og Lisbet havde et rigtig godt DM på Broholm
Rikke og Atila ved DM i MiddelfartRikke og Atila ved DM i Middelfart

Rikke kom igen i A-finalen ved DM

Ved det nyligt afholdte pony-DM var MSR repræsenteret med tre ekvipager. Hos kat. III ponyer deltog Natalie/Frøken Hansen for første gang i DM. Natalie red en flot førstedag og fik en flot 5. plads. Om lørdagen gik det igen fint, men Natalie havde desværre en enkelt dyr fejl som gjorde at hun ikke kom i finalen, men blot var et enkelt point fra. Men lige meget hvad er det flot at være kvalificeret tiul DM, når man ikke er ældre end Natalie.

En anden kat. III pony, Lyngvejens Favorit og Emilie red en flot klasse søndag og vandt trøstefinalen for kat. III med over 67%. Emilie rider til daglig ved Ina Zetterstrøm og får en gang imellem undervisning på Jonstrupgården.
Rikke og Atila skulle sammen ride deres sidste DM. Rikke gjorde super flot figur og red tre dage til over 65% og kom dermed i A-finalen for andet år i træk. Super godt gået Rikke. Tillykke til de dygtige MSR-ryttere.
Lisbet og Nørden debuterede i international svær dressur med en sejr.Lisbet og Nørden debuterede i international svær dressur med en sejr.

MSR-ryttere indtager Europa

Tre MSR-ryttere har haft en travl sommer udenfor landets grænser. Første weekend i juni tog Nørden og Lisbet til Frankrig, nærmere bestemt Compiegne ved Paris. Det var parrets internationale debut og det endte med en sejr i intermedierre II og en 2. plads i U25 Grand Prix. I juli gik turen så til CHIO i Aachen. Her havde Lisbet og Nørden igen en fin tur i intermedierre II og var blot et point fra placering. I GP gik det knap så godt, men stævnet var en kæmpe oplevelse, og især udmarchen var mindeværdig med hele 52.000 tilskuere.

Sidsel og Schianto har ligeledes været udenbys. De tog hele den lange vej til Polen. Turen gik godt, og både Sidsel og Schianto kunne sove en god nats søvn på færgen. Sidsel havde to rigtig gode dage og en enkel mellemgod dag, og red en rigtig flot 1. plads hjem den første dag i inter II og en 7. plads i finalen. Også til Nordisk mesterskab i Norge gjorde Sidsel flot figur med en guld-medalje for hold og en 5. plads individuelt.

Maya og Flo har ligeledes været i udlandet. I juli tog de den lange vej til Pompadur i Frankrig. Stævnet var hele køreturen værd, og Maya red to placeringer hjem i form af en 3. og 4. plads. I finalen red parret over 70% og blev dermed samlet bedste dansker.
Maya og Flo blev bedste dansker i pompadur i Frankrig, juli 2010.Maya og Flo blev bedste dansker i pompadur i Frankrig, juli 2010.Sidsel og Schianto i Polen. Prøv lige at tjekke navnet på skiltet. Det kan ikke have været let for Sidsel at forstå sproget. Billedet er fra præmieoverrækkelse i Intermedierre II, hvor Sidsel vandt.Sidsel og Schianto i Polen. Prøv lige at tjekke navnet på skiltet. Det kan ikke have været let for Sidsel at forstå sproget. Billedet er fra præmieoverrækkelse i Intermedierre II, hvor Sidsel vandt.
Natalie/Frøken Hansen skal ride DM for kat. III for første gangNatalie/Frøken Hansen skal ride DM for kat. III for første gang

Mange spændende stævner denne sommer

Selvom der allerede har været afholdt mange mesterskaber, venter der stadig en masse spændende oplevelser. Ponyerne skal ride DM individuelt og for hold, og så skal der også rides sjællandsmesterskaber.

I år bliver MSR også repræsenteret ved DM for senior-ryttere for første gang i form af Lisbet/Nørden og Sidsel/Schianto. Maya/Flo er i skrivende stund på vej hjem fra Frankrig hvor de har klaret sig over al forventning. Det skriver jeg mere om, så snart jeg får billeder derfra. Pøj pøj til alle! Sidsel og Schianto er ligeledes på vej hjem fra Nordisk Mesterskab, hvilket der også kommer billeder af snart. Fortsættelse følger....


MSR tog guld, sølv og bronze for hold

Ved årets disriktsmesterskab for ponyhold tog MSR alle placeringerme. Dette gav imidlertid sig selv, da der ikke var andre holde tilmeldt. Dermed bestod klassen af 16 >MSR-ryttere. Vinderholdet red fire rigtig flotte ridt og blev hædret og senere vasket på Jonstrupgården. På det vindende hold var: Nickie/Burtons Surprice, Maria/Heifi Søblink, Ellen/Filur og Sofie/Conrad Wales


Bedste resultat i ponygames til dato!

De seje ponygames tøser gjorde særdeles flot figur ved de nyligt afholdte landsfinaler på Vilhelmsborg. Her lykkedes det holdet at ride ind på en flot 3. plads anført af holdleder Mie Dalvang. En ponygames mor skev følgende:

Som i sikkert har hørt, så klarede ponygamesholdet sig bare så fint til Landsfinalerne i år. På trods af at de kom med på et wildcard og at 2 ryttere blev skadet, så blev de nr. 3. Så det var en meget stolt træner og nogle meget stolte piger der kørte trætte hjem fra Vilhelmsborg søndag aften. Også vi forældre der var med og sørgede for campingvognen som vi kunne sove i, i lejren, for maden og for at alt fungerede alle dagene, så Mie og pigerne kunne koncentrere sig om hestene og konkurrencen, vi var også trætte, men meget glade og stolte. Det er den bedste tur vi nogensinde har haft til Vilhelmsborg.
En glad nyslået distriktsmester...En glad nyslået distriktsmester...
Natalie og Ellen blev distriktsmestre

fra d. 19-20 juni blev der afholdt distriktsmesterskab for ponyer individuelt i dressur. Her var MSR flot representeret. For kat. III ponyer vandt Natalie/Frøken Hansen og nummer to blev Jacqueline/Toftegårdens Da Vinci. For kat. II ponyer delte to MSR ryttere 2. pladsen idet Emma Vulpius/Ryttergaardens Nika og Frida Lindskov Stang/Lundemarksgårds Hero red lige op. For kat. I ponyer tog MSR både 1., 2., og 3. pladsen idet Ellen Winther Mortensen/Filur slog Nicki Ringstrøm/Burtons Surprice med et mulehår og Adda Ingemann/Elmholts Prince blev nr. 3. Tillykke til alle de dygtige ryttere!
Her er nogen af de ryttere man kan se ride til distriktsstævnet i ponyklasserneHer er nogen af de ryttere man kan se ride til distriktsstævnet i ponyklasserne

Kom glad til distriktsstævnet!

I den sidste weekend i maj afholder MSR tradtitionen tro et stort distriktsstævne. Alt er nymalet og blomsterne er nyplantet, rytterne har pudset støvler og hestene er flettet, så kom glad, og bak vores ryttere op!
Maya og Flo til dyrlægekontrol...Maya og Flo til dyrlægekontrol...

Maya og Flo tog helt til Frankrig

Maya, der i foråret blev udtaget til A-holdet i dansk ponydressur, drog sidst i april til Frankrig. Turen var lang, så Maya og Flo måtte overnatte på halvvejen. Da de kom frem til stævnepladsen i Saumur i Frankrig, var Flo heldigvis stadig frisk, og allerede den første dag gav ekvipagen den gas, og red et program til godt 66%, hvilket må siges at være en super flot international debut. Maya endte da også i den bedste halvdel. Dagen efter red ekvipagen igen et flot ridt, og kunne vende hjem til Danmark med en flot international debut i bagagen. Tillykke med det.


Nørden og Lisbet vandt Ecco-cup i Ålborg

I weekenden d. 8-9 maj vandt Lisbet og Nørden Ecco-cup iÅlborg, efter to gode ridt i Intermedierre II og Grand Prix, begge til omkring 68%. Søndag debuterede ekvipagen i GP Special, og leverede weekenden bedste ridt. Læs mere på hjemmesiden: www.lisbet-seierskilde.dk
Her ses Caroline og Kenzo til stævne, fanget af den skarpe fotograf NataschaHer ses Caroline og Kenzo til stævne, fanget af den skarpe fotograf Natascha

Flotte placeringer til MSR's distriktsstævneryttere


Mange unge ryttere har gjort det flot i foråret på nye og gamle ponyer. På billederne ses nogen af dem. Det bliver spændende at se, hvor mange distriktsmesterskabhold MSR kan stille i år.
Laura og Cody har haft et rigtigt flot første halvår med masser af placeringer på CodyLaura og Cody har haft et rigtigt flot første halvår med masser af placeringer på CodySophie og Nicki var seje i vindinge og vandt både 1. og 2. pladsen i La1Sophie og Nicki var seje i vindinge og vandt både 1. og 2. pladsen i La1
Arbejdsweekend 2009Arbejdsweekend 2009

Så er der arbejdsweekend...

Den 8.-9. maj afholdes den årlige arbejdsweekend. De seneste år har der været stor tilslutning, og det håber vi selvfølgelig på igen i år. Der er sikret masser af hygge til de fremmødte. Derudover bedes alle bokse være malet og kalket inden distriktsstævnet. Gert P. har maling og kalk.
Rob Roy har fået ny rytter, og det går allerede rigtig godt. Marta og Robsen har allerede redet to stævner, hvor de har fået roset begge gangeRob Roy har fået ny rytter, og det går allerede rigtig godt. Marta og Robsen har allerede redet to stævner, hvor de har fået roset begge gange

Kæmpe stor tilslutning til d-stævner

Endnu en vinter er gået med de trraditionelle klubstævner, hvor der har været en enorm tilslutning. Tre dage i træk, hvor de sidste klasser først sluttede omkring kl. 21 må siges at være utroligt for et klubstævne. Mange MSR-ryttere gjorde sig bemærket med flotte resultater, deribland Marta som ses på billedet. Tak til alle sponsorer og frivillige hjælpere.
Fra venstre: Sidsel, Pernille, Lisbet, Maya, Cathrine, Signe, Cecilie og RikkeFra venstre: Sidsel, Pernille, Lisbet, Maya, Cathrine, Signe, Cecilie og Rikke

Championatsfest i D3

Den 8. februar inviterede Distrikt 3 til championatsfest på Osted kro. I den forbindelse blev begge DM hold hædret for henholdsvis en guldmedalje ved pony hold DM og en sølvmedalje ved hest hold DM. Pernille Pedersen og Toftegaards Bella vandt det samlede championat for distriktsstævneryttere og modtog ligeledes blomster og en staldplakette.
Rikke og Atila er udtaget til træningssamlingRikke og Atila er udtaget til træningssamling

Træningssamling på Jonstrupgården
- fem MSR-ryttere udtaget


Søndag d. 10 januar 2010 afholder DRF træningssamling på Jonstrupgården med landstræner Vibeke Degn Andersen. Hele fire ekvipager er udtaget: Cathrine/Kalita, Cecilie/Moonlight, Rikke/Atila, Maja/Armando og Maya/Flo.
Præmieoverrækkelse i den flot oppyntede hal på Vilhelmsborg, hvor MSR-rytterne gjorde det flot i både Bundgaard Byg, med en første og anden plads, og Drif Cuppen med en tredjeplads.Præmieoverrækkelse i den flot oppyntede hal på Vilhelmsborg, hvor MSR-rytterne gjorde det flot i både Bundgaard Byg, med en første og anden plads, og Drif Cuppen med en tredjeplads.

Sidsel vinder Bundgaard Byg.... Igen!

Det lykkedes Sidsel at vinde Bundgaard Byg Cup ligesom sidste år. Sidsel red to kanon flotte ridt og vandt overbevisende foran et flot besat finalehold. Nummer to blev ligeledes en MSR rytter, nemlig Lisbet og Nørden, som også havde to fine ture. Nummer tre blev Sanne Henningsen.

Ved samme stævne deltog MSR med et hold i Drif-cuppen. Holdet lå i front meget længe, men røg til sidst ned på en tredjeplads, som stadig er et super flot resultat, når man tænker på, at det er en landsdækkende turnering. Godt gået MSR. Holdet bestod af: Michael/Dicte, Michelle/Canel V, Katrine/Zidane og Katrine.
Matilde/Pochahontas har vundet mange flotte placeringer på det sidste, og stod for en af de flotteste udklædninger ved julestævnetMatilde/Pochahontas har vundet mange flotte placeringer på det sidste, og stod for en af de flotteste udklædninger ved julestævnet

Stor tilslutning til vinterens klubstævner

Igen i år har der været rekord mange tilmeldinger til klubstævnerne på Jonstrupgården. Mange gav en hånd med på de lange dage, og Gert formand lå vandret i luften i dagene op til. Også cafeteriaudvalget havde travlt i deres nye køkken. Tak til alle.
Sjællandmester kat. III 2009: Maria og PochahontasSjællandmester kat. III 2009: Maria og Pochahontas

Maria og Cathrine vandt sjællandsmesterskab!

I efteråret blev der afholdt sjællandmesterskaber for ponyer på Møllebakken ved Vemmelev. To MSR-ryttere nåede helt til tops, idet Maria og Pochahontas vandt for kat. III ponyer og Catrine og Kalita vandt for kat I ponyer. Stort tillykke til jer begge!
Guldpigerne: Cathrine/Kalita, Maya/Flo, Rikke/Atila og Cecilie/MoonlightGuldpigerne: Cathrine/Kalita, Maya/Flo, Rikke/Atila og Cecilie/Moonlight
Mange var kommet til Fyn for at heppe. Også MSR's andethold som bestod af Nicole/Anton, Natascha/Ras Hafun og Julie/Oleander, der placerede sig lige udenfor finalen.Mange var kommet til Fyn for at heppe. Også MSR's andethold som bestod af Nicole/Anton, Natascha/Ras Hafun og Julie/Oleander, der placerede sig lige udenfor finalen.

Drømmeweekend for MSR

Weekenden d. 11-13 september var en mindeværdig weekend for Midtsjællands rideklub. Ved DM for hold stillede MSR med to hold, og for første gang i klubbens historie lykkedes det at vinde Hold guld for ponyer ved DM. MSR lå i front allerede fra dag et, men alligevel var pigerne helt rolige og red sejren i hus søndag. Sejt gået tøser!

Samme weekend blev der afholdt individuelt distriktsmesterskab i dressur for hest. Her vandt Maria Falkner Hansen/Mirage Rishøj i flot stil.

Sidst, men ikke mindst, blev der afholdt finale i Højelse Cup. Fra MSR deltog Frida/Hero, Emma/NIka og Ellen/Filur. Første dag blev Ellen nummer 2 med 68,2%. Nika havde lidt for travlt med at kigge på det der puslede bag hækken, og Hero var lidt træt efter to starter. Anden dag var alle ponyer og ryttere friske, og ponyerne havde set alt det nye og farlige dagen før. Det hjalp på resultaterne. Frida red 63,2%, Emma 65,7% (tredieplads) og Ellen 67,5% (andenplads). Efter en spændende finale kunne Ellen og Filur fejre en flot delt førsteplads i cuppen med Maria Mortensen fra Nyskoven. Tillykke med det.
Ellen og Filur ved æresrunden i Højelse CupEllen og Filur ved æresrunden i Højelse Cup
Præmieoverrækkelse med lykkeønskning fra dommer Lone DichmannPræmieoverrækkelse med lykkeønskning fra dommer Lone Dichmann

Grand Prix debut med sejr

I slutningen af oktober debuterede Lisbet og Nørden i Grand Prix ved stævnet i Hillerød. Det blev til en førsteplads med 67,2 procent efterfulgt af Michael Søgaard med Quite Naughty med godt 64 %. Stævnet var en showklasse, og gav derfor ingen point.
Maya og Flo har ikke dannet par i ret lang tid. Alligevel lykkedes det parret at placere sig helt i top i det store DM felt, med en flot 7. pladsMaya og Flo har ikke dannet par i ret lang tid. Alligevel lykkedes det parret at placere sig helt i top i det store DM felt, med en flot 7. plads

4 A- finalister ved DM!

MSR havde et fantastisk DM for ponyer i år. Fire ekvipager deltog ved Danmarksmesterskabet for ponyer, og det lykkedes alle fire at kvalificere sig til A-finalen. Cecilie og Moonlight kom oven i købet hjem med en sølvmedalje om halsen. De tre andre, Rikke, Maya og Nicole, debuterede ved DM, så det var super flot at de nåede helt i finalen. Stort tillykke!
Både Rikke og Atila red deres første DM finale. Parret her har haft en flot stævnesæsson, så DM finalepladsen som nr. 12 var prikken over i'etBåde Rikke og Atila red deres første DM finale. Parret her har haft en flot stævnesæsson, så DM finalepladsen som nr. 12 var prikken over i'etCecilie og Moonlight stod for det bedste resultat ved DM, nemlig en flot sølvmedalje for kat. II ponyerneCecilie og Moonlight stod for det bedste resultat ved DM, nemlig en flot sølvmedalje for kat. II ponyerne
Nicole og Anton har efterhånden vundet mange mesterskaber, og ved DM blev det til endnu et super resultat, nemlig en flot 6. pladsNicole og Anton har efterhånden vundet mange mesterskaber, og ved DM blev det til endnu et super resultat, nemlig en flot 6. plads- Finn Greve næste gang d. 12. september


- Husk der ikke er undervisning i efterårsferien


Sejr i første afdeling af Drif cup

Selvom der kun var tre deltagere på MSR's Drif cup hold lykkedes det dem at hive et super resultat i hus. Laura/After Welt, Michael/Dido og Katrine/Zidane red sejren i hud med en gennemsnitsprocent på 71,6! Flot klaret af de tre ryttere, der ser frem til finalen d. 20-21 november.


Jonstrupgårdens Rideskole har 40 års jubillæum

Den 5. september har Jonstrupgårdens Rideskole fyrre års junillæum. Rideskolen blev startet af den dengang kun 19 årrige Susanne. Siden kom Gert til, og de hart i fællesskab drevet rideskolen i 28 år. I anledning heraf er der reception på Jonstrupgården med massser af festlige indslag. Stort tillykke til Susanne og Gert, og ikke mindst Jonstrupgårdens Rideskole.


DM sølv til de regerende mestre

I juni måned skulle de forsvarende danmarksmestre fra MSR forsvare guldet. Holdet slog lejt på Jonstrupgården og taktikken blev lagt. Denne gang måtte holdet nøjes med sølv, hvilket i sig selv er et rigtigt flot resultat. Alle ekvipager gjorde deres bedste, og red flotte procenter. På holdet var: Sine/Herbie Hancock Graftebjerg (LA6), Camilla/Adhesive´s Hudson (mb1), Sidsel/Preussenwind (mb2) og Lisbet/Raneur (PSG). Stort tillykke til holdet med den fine indsats
Atterupgaards Dido, der er videre til semifinalen i DSA, og deltog ved iagtagelsesstævne til VM for unghesteAtterupgaards Dido, der er videre til semifinalen i DSA, og deltog ved iagtagelsesstævne til VM for ungheste

Flotte resultater fra Atterupgaard

Nabostutteriet Atterupgaard har haft en rigtig fin sommer med mange gode rsultater. Både Atterupgaards Othilia og Dido er gået videre til mellemrunden i DSA, og Dido blev ydermere udtaget til et iagtagelsesstævne til VM for ungheste, hvor hun blev nummer 9, hvilket desværre ikke helt var nok til en VM-billet.

Til gengæld har Othilia været udenfor Danmarks grænser til kåring i Tyskland. Her blev hun udnævnt til statspræmieret brillialtringshoppe, super flot klaret. Othilia deltog også i en championatskvalifikation i Tyskland, hvor det blev til en flot 8. plads ud af 42 startende.

Michael, der til daglig er dyrlæge og medindehaver af Atterupgaard har ligeledes været aktiv på dressurbanerne. I Juli måned deltog han i to LA4-klasser med hesten Dicte og vandt begge med procenter omkring de 70. Flot klaret.
Othilia og Katrine var langt væk hjemmefra, da de deltog i den tyske Oldenborg kåringOthilia og Katrine var langt væk hjemmefra, da de deltog i den tyske Oldenborg kåring
Det vindende hold, fra venstre: Mie/Carlsen, Stine Rob Roy, Nicole/Anton og Catrine/KalitaDet vindende hold, fra venstre: Mie/Carlsen, Stine Rob Roy, Nicole/Anton og Catrine/Kalita

MSR distriktsmestre for hold 2009... plus sølv- og bronzevindere!

For første gang nogensinde er MSR vundet guld, sølv og bronze ved distriktsmesterskaberne for dressur pony hold. Der var dog ikke så stor spænding, da MSR var de eneste der havde stillet hold. Tillykke til alle 12 ryttere med medaljerne i årets distriktsmesterskab.
Natascha deltog i kurset med sin nye pony  Ras Hafun, som hun allerede har deltaget ved landsstævner med. Det bliver en spændende ekvipage at følge.Natascha deltog i kurset med sin nye pony Ras Hafun, som hun allerede har deltaget ved landsstævner med. Det bliver en spændende ekvipage at følge.

Dressurkursus med Lisbet

Den første uge i august afholdte Lisbet et dressurkursus med 14 deltagende ryttere. I løbet af de godt tre dage nåede rytterne, ud over at få eneundervisning, at høre foredrag af dyrlæge Michael Sinding, hestemassør, dommer Charlotte Brostrøm og diatist karina Bertelsen. Kurset blev afsluttet med grill og hygge i haven efter tre tætpakkede dage.
Ellen og hendes mor Birthe skal fremover ride Rob Roy, da Stine er blevet for gammel til at ride stævner. Tillykke med den nye pony til hele familien. Og når vi er ved Robsen, skal det da lige nævnes, at Stine red en MB uden for konkurrence og fik flere point end nogen af hesterytterne. Sejt gået.Ellen og hendes mor Birthe skal fremover ride Rob Roy, da Stine er blevet for gammel til at ride stævner. Tillykke med den nye pony til hele familien. Og når vi er ved Robsen, skal det da lige nævnes, at Stine red en MB uden for konkurrence og fik flere point end nogen af hesterytterne. Sejt gået.- Finn Greve kommer næste gang d. 12. september

- Rideskolen starter igen d. 10. august

- Lisbet er hjemme fra Helgstrand Dressage d. 1. august

- Kom til Ringsted og hep på vores dygtige pony-ekvipager der skal ride DM. Det er d. 22-23 august.

- Der er kommet ny berider på Jonstrupgården, Anne Ullegård. Hjertelig velkommen.
Seje Maria og Valle ved deres første militraystævneSeje Maria og Valle ved deres første militraystævne

Maria til militarystævne på Søborggård

Her fortæller Maria om sit første military stævne: Jeg var til militarystævne d. 11 juli på Søborggård. Det var dagen efter min ridelejr sluttede, og det var både et distriks og klubstævne. Jeg startede klassen CNCP70, hvor springene i tærrenet og på ridebanen er 70 cm høje. I dressuren fik vi 55.90 strafpoint, og blev nr. 4 ud af 17. Ridebanespringningen gik godt, lige indtil jeg fik et stop, og røg ned på en samlet 7. Plads. Der gik ca. 4 timer, og så skulle jeg i tærrenet. Valentino klarede banen på 4 min. Helt uden fejl og tidsfejl. Ventede spændt på den sidste rytter kom i mål, og blev nr. 5 samlet, da nogle ryttere over mig fik stop. Et stop giver 20 strafpoint, og man er derfor stort set udenfor placering. Jeg havde 0.10 strafpoint til 6 pladsen, som ikke fik placering. Jeg sluttede på 59.90 strafpoint.
Hestene blev rigtigt "dullet op" til torsdagens striglekonkurrenceHestene blev rigtigt "dullet op" til torsdagens striglekonkurrence

72 piger har været på ridelejr på Jonstrup i sommer

Traditionen tro har der været afholdt ridelejre i tre uger af sommerferien. 72 piger har haft en uforglemmelig oplevelse med masser af hygge, striglekonkurrence, spring- og dressurstævne, natteløb, skovture og meget andet. Der er meget få pladser tilbage i efterårsferien, så du skal være hurtig, hvis du vil have en af dem.
Følle på sin 6. dag i verdenFølle på sin 6. dag i verden

Jonstrupgårdens Calinka BRDH har fået sit første føl

Den 14. april om eftermiddagen folede Calinka midt på eftermiddagen. Det blev en lille kopi af Calinka, med næsten samme aftegn. Føllet er efter hindgsten Desperados (F:De Niro), som har gjort det forrygende i år ved internationale dressurstævner. Føllet hedder Jonstrupgårdens Cocio.
Mie og Carlsen fik en flot 3. plads for kat. II ponyerMie og Carlsen fik en flot 3. plads for kat. II ponyer

Stor succes ved det individuelle distriktsmesterskab for ponyer

MSR mødte talstærkt op til det individuelle distriktsmesterskab i dressur for pony. For kat. III ponyer var det faktisk kun MSR ryttere i klassen. Således lykkedes det Nicole at genvinde distriktsmesterskabet ved at slå Jacqueline/Toftegårdens Da Vinci med et mulehår. Tredjepladsen gik til Maria/Pocahontas der havde lånt lillesøsters pony. Tillykke til de tre seje sild. For kat. II ponyer red Mie/Carlsen et rigtig flot program som blev belønnet med en 3. plads. Tillykketil Mie med den. Hos kat. I ponyerne vandt Catrine og Kalita sikkert efter et flot og sikkert ridt. Tillykke til alle de placerede! Ps: Jeg vil gerne have billeder af de to vindere.
Og så siger folk det er svært at få tid til at gå på café når man har hest:)Og så siger folk det er svært at få tid til at gå på café når man har hest:)

Opvisning på Christiansborg

I anledning af Hestens Værns jubillæum blev der afholdt en stor opvisning på Christiansborgs ridebane midt i København. Lisbet og Karisma deltog som repræsentant for Dansk Varmblod, og trods hendes unge alder var Karisma helt cool. På vej hjem tog Lisbet og Karisma en bid mad på Kanalcaféen.
Catrine og kalitaCatrine og kalita

16 sejre i træk!

Ponyen Kalita, der tidligere blev redet af Anna, har skiftet ejermand til 14 årige Catrine. Catrine har valgt at blive stående på Jonstrupgården og påbegynde undervisning af Jonstrupgårdens trænere. Catrine har fået en forrygende start med Kalita og har opnået intet mindre end 14 førstepladser i træk. Til efteråret vil Catrine prøve kræfter med P-klasserne og hun ser frem til at deltage i landsstævner med de andre Jonstruper. Stort tillykke til Catrineog Kalita.
Rikke og Atila har opnået mange flotte placeringer i år ved landsstævner, deriblandt en 1. plads i PRT i Birgittelyst.Rikke og Atila har opnået mange flotte placeringer i år ved landsstævner, deriblandt en 1. plads i PRT i Birgittelyst.

Landsstævner første halvår af 2009

Her er et overblik over de flotte placeringer MSR-ryttere har opnået ved B-stævner i år.

Billund pony: Rikke/Atila fik en 5. plads i PRI med 66,32% og en 3. plads i endnu en PRI. Natascha/Vanja fik en 2. plads i LA6 med 64,87.

Frederikshavn pony: Cecilie/Moonlight fik en 3. plads i PRI og en flot 1. plads i PRM.

Middelfart pony: Natascha/Farinelle blev nr. 4 i PRI med 65,66 og Cecilie/Moonlight blev nr. 1 i PRI for kat. II med godt 69%.
Solrød: Rikke og Natascha blev placeret som henholdsvis 4 og 7 i den samme PRI.

Ålborg hest: Lisbet og Raneur blev nr. 1 i MA med 68,06% og nr. 3 i MA2 med 68%.

Hjallerup pony: Maya og Flo fik tre flotte placeringer: 5. pl. i PRI, 2. pl. i PRT og 3. pl. i PRM med 67,72%.

Kolding hest: Lisbet og Nørden havde en start til stævnet til 68,6 og en 5, pl. i intermedierre I.

Birgittelyst pony: Maya og Flo fik en 6. pl. i PRI. Næste dag vandt Rikke/Atila PRT med hele 68,24%. I samme klasse indtog Maya 3. pladsen. Søndag vandt Maya PRM med flotte 68,86%
Maya og Flo kom over de magiske 70 % ved landstævnet i Solrød i PRMMaya og Flo kom over de magiske 70 % ved landstævnet i Solrød i PRM
Cecilie og Nortre Bach efter sejren i DSP's championatCecilie og Nortre Bach efter sejren i DSP's championat

Nortre Bach og Cecilie vinder 6-års championat

Dette er en lidt gammel nyhed, men det er ikke et mindre godt resultat af den grund. Det lykkedes nemlig Cecilie Lyndrup at vinde dansk sportspony avl´s championat for 6-årige ponyer, som kan sammenlignes med hestenes DSA. Tillykke med det flotte resultat!
Jonstrupgårdens KarismaJonstrupgårdens Karisma

Hingstekåring i Herning

Ved dette års hingstekåring i Herning var MSR repræsenteret med hele fire heste, hvoraf de tre kom fra Atterupgaard stutteri. Til selve kåringen deltog to hingste, hvoraf den ene, Atterupgaards Fastbinder, blev kåret. Dette må siges at være et flot resultat, da kun de aller bedste slipper gennem nåleøjet. Ligeledes fra Atterupgaard deltog sølvmedaljehoppen Dido med Katrine på ryggen. Dido var noget utryg ved at gå i Herning de første dage, men slappede mere af på sidstedagen og opnåede den flotte karakter 9 af fremmerytteren i kapacitet. Lisbet deltog med hjemmeavlede Karisma, som gik to fine ridt. Fremmedrytteren var især begejstret for Karismas store ridelighed. Karisma endte på en flot 13. plads.


Vellykket klubstævne med massiv opbakning

MSR oplevede endnu en gang stor tilslutning til klubstævnerne der som sædvanligt ligger i det tidlige forår. Hele 260 starter blev det til i løbet af weekenden, og med det dejlige forårsvejr, kunne hjælpere og deltagere se tilbage på en succesfuld weekend. På billedet nedenfor ses nogle af de stolte børn der deltog i stævnets laveste klasse, holdridning.
Kamilla og Pixi red hele 75,6% i deres seneste start i LA1Kamilla og Pixi red hele 75,6% i deres seneste start i LA1

Stævneresultater fra det tidlige forår

Så er det snart slut med indendørsstævnerne og i den forbindelse, vil jeg lige nævne nogle af de flotte resultater, MSR-rytterne har opnået her i foråret. Næste gang kommer der en lille reportage fra de første landsstævner samt hingstekåringen i Herning. Men da jeg mangler billeder, må det vente lidt endnu. Natascha har haft mange fine ridt i år. I sin første p-klasse på Farinelle fik hun hele 68,95%, og til sit første landsstævne med Vanja blev hun nummer 3 i LA6 med 67,24%. Det er ikke kun Natascha der er kommet flot fra start. Ida og Aladin har udviklet sig meget her i foråret, og ved distriktsstævnet i Hvalsø kom det rigtigt til udtryk med hele tre 2. pladser. Netop ved dette stævne klarede flere MSR-ryttere sig flot. I LA1 var de tre førstplacerede fra MSR: KLatrine/Kalita på førstepladsen, Ida nummer 2 og Kamilla/Pixi nr. 3. Kamilla og Pixi har haft flere gode starter på det sidste. I La3 i Hvalsø blev hun nr. 3 og i sidste weekend fik hun en 1. og 2. plads i LA1 og LA3 med henholdsvis 75,6% og 67%. Flot klaret. Kalita har fået ny ejer, men er blevet stående på Jonstrup. Med sin nye rytter har hun indtil videre vundet alle de starter hun har haft i LA klasser, flere med over 70%. Stort tillykke med det.
Cecilie har fået en ny "kendt" pony som hedder Moonlight. Held og lykke fremover med samarbejdet.Cecilie har fået en ny "kendt" pony som hedder Moonlight. Held og lykke fremover med samarbejdet.Et andet forholdsvist nyt par er Emilie og hoppen Gefion. Det er en ung uprøvet hoppe, men det går allerede rigtig godt. Den 21. februar var de første gang til stævne og havde to placeringer med hjem i form af en 4. plads i LC2 og en 2. plads i LB1. Flot klaret. Sidsel og Lisbet har været ude at prøveormen af i Hillerød sportsrideklub, og den var god. Således tog de to MSR ryttere 1. og 2. pladsen begge dage. I PSG vandt Sidsel/Preussenwind med 66,6% foran Lisbet/Nørden med 65,7%. Næste dag vandt Lisbet MA0 med 70,9% og Sidsel blev 2'er med 66,7%. Tillykke til alle de placerede ryttere og held og lykke til de næste stævner.
Caroline og Kenzo ved klubstævnet på JonstrupCaroline og Kenzo ved klubstævnet på JonstrupIda og Alaladin har haft nogle super gode stævner på det sidste med mange flotte placeringerIda og Alaladin har haft nogle super gode stævner på det sidste med mange flotte placeringer
Lisbet og Nørden toppede championatslisten i hest dressurLisbet og Nørden toppede championatslisten i hest dressur

MSR-ryttere til tops i Diskrikt 3's championat

Hvert år hædres de ryttere der har vundet mest i distrikt 3 i forbindelse med generalforsamlingen. Igen i år var MSR flo repræsenteret. På listen over dressurponyer var hele 19 ekvipager fra MSR. Bedst placeret var Michelle/Starlight med en flot 4. pl. De næste fire var lugeledes fra MSR, nemlig Caroline/Desperado, Cecilie/Atlantic, Michelle/Farinelle og Anna/Kalita. I hest dressur championatet lykkedes det Lisbet og Nørden at vinde med 914 point foran Anne-Mette Mortensen med sine to heste med henholdsvis 576 og 376 point. Katrine/Zidan var ligeledes repræsenteret på listen med en flot 19. plads og Christina Ebbesen tog 30. pladsen. Tillykke til de placerede ryttere.
Den nykårede hingst RobertoDen nykårede hingst Roberto

Toftegården nyder stor succes

Det går rigtig godt på stutteri Toftegården for tiden. Ved den nyligt overståede DSP kåring, lykkedes det at få to af stutteriets hingste kåret. På billedet ses den tre årige hingt Roberto, som der forventes meget af, både avls- og ridemæssigt. Stutteriet benytter sig af undervisere fra Jonstrupgården og starter derfor også for MSR.


Cecile og Nortre Bac vinder DSP championat

Med sejr i alle tre starter, lykkedes det overlegent for Cecilie Lyndrup og Nortre Bac at vinde DSP's championat for seksårige ponyer. Parret red over 70% i programmet og intet mindre end 86% i gangarter. Det skal blive spændende at følge denne ekvipage i fremtiden. Stort tillykke til Cecilie med det flotte resultat.


Sjov overraskelse til personalejulefrokosten

Traditionen tro afholdt Susanne og Gert julefrokost for alle ansatte. I år blev de dog noget overraskede, da nogle af gæsterne ankom i et flot luciaoptog. Julefrokosten er en rigtig hyggelig begivenhed, og i år var ingen undtagelse.


Nu er det jul igen og nu er det j...

I forbindelse med julestævnet, blev der traditionen tro afholdt juleafslutning med dans om juletræet og besøg fra julemanden. Til sidst gav voltiholdet en flot nisseopvisning på ryggen af Cappuchino.
Michaela var modig og sang flot "Jeg er en glad lille cowboy", som hun fik alle til at synge med på.Michaela var modig og sang flot "Jeg er en glad lille cowboy", som hun fik alle til at synge med på.

Høstfest med 96 deltagere

Jeg vil starte med at pointere, at det er dejligt at der altid er så stor opbakning til arrangementer på Jonstrup. Sidst i oktober blev der afholdt høstfest på Overdrevskroen, der ligger mellem Osted og Ringsted. Det blev en hyggelig aften med masser af hjemmelavet underholdning. Ud over det der ses på billederne, gav Godiva Ladies den fuld gas i en flot danseopvisning.
Voltiholdet opførte et stykke med rigtige prinser og prinsesserVoltiholdet opførte et stykke med rigtige prinser og prinsesserLaura og Michael gjorde flot figur i Vild med dans konkurrencenLaura og Michael gjorde flot figur i Vild med dans konkurrencen
Rikke havde et alternativt skovalg, men dansede sig alligevel ind i eliten. I baggrunden ses Maria og Anders. Alle dansere havde lånt kjoler af Ninettes søster, som er professionel danser og meget slank!Rikke havde et alternativt skovalg, men dansede sig alligevel ind i eliten. I baggrunden ses Maria og Anders. Alle dansere havde lånt kjoler af Ninettes søster, som er professionel danser og meget slank!Lisbet og Lars gav den fuld gas, og Lars havde bare styr på Cha-cha-cha, som især Britt Bendixen roste meget.Lisbet og Lars gav den fuld gas, og Lars havde bare styr på Cha-cha-cha, som især Britt Bendixen roste meget.


Det vrimler med fløjhopper

I sensommeren er der blevet afholdt en række kåringer i Dansk Varmblod. Hopperne fra Jonstrup har klaret sig særdeles flot. Den 5 årige hoppe Sandra W blev kåret på fløjen i det springbetonede hold, hvilket Ninette var rigtig glad for, selvom Sandra nok mere kommer til at gå som dressurhest. Hun er nu ifolet med BH Romanov. Agnete og Anna kørte helt til Fyn for at få Ruby kåret. Det gik rigtig flot, og hun kom hjem med en krone på halsen, som tegn på, at hun var gået i hovedstambogen. Jonstruupgårdens Calinka blev pensioneret for et år siden, men er aldrig blevet kåret. Ved eksteriørkåringen på Baunehøj gik hun på fløjen, og der blev opfordret til, at fam. på Jonstrupgården skulle stille hende til eliteskuet. Her gik den endnu en gang forrest i holdet af ældre hopper, og blev en sidste gang fremvist under rytter efter en måneds genoptræning. Hun er nu ifolet med den tyske hingst Desperados, og skal fole til april. Atterupgaard stutteri klarede sig som altid rigtig flot. De havde både en to års og en tre års hoppe udtaget. Treåringen, som hedder Atterupgaards Minelli, opnåede en flot sølvmedlje.
Lisbet og Calinka red deres sidste tur i manegen ved Eliteskuet på Vilhelmsborg, og det endte med en fløjpladsLisbet og Calinka red deres sidste tur i manegen ved Eliteskuet på Vilhelmsborg, og det endte med en fløjpladsOBS:

- Rideskolen starter igen d. 3. januar

- Finn Greve kommer d. 10. januar

- Tak til Svend Balkert og Musto for hjælpen med de nye klubjakker


Sidsel og Schianto vandt Bundgaard Byg Cup

Den første weekend i december blev der afholdt finalestævne i Vallensbæk rideklub. Anna/Kalita og Sidsel/Schianto deltog fra MSR. Efter en lidt usikker start, red Sidsel to super gode programmer både lørdag og søndag, og kunne med sikkerhed ride sejren i hus i Bundgaard Byg Cup 2008. Det er flot når man tænker på, hvor kort tid Sidsel har haft, til at lære Schianto at kende. Anna red sit sidste stævne på Kalita, og opnåede en 6. og 9. plads i Ecco-cuppen. Fremover kommer Anna til at deltage i stævner på sin nye hest Ruby, som er fire år og efter Rotspon.
Michelle og Starlight har opnået flotte resultater. Michelle falder for aldersgrænsen i år, men har allerede fundet en dejlig hest efter MichellinoMichelle og Starlight har opnået flotte resultater. Michelle falder for aldersgrænsen i år, men har allerede fundet en dejlig hest efter Michellino

Finaleplads til DM-deltager

I August måned blev der afholdt DM for ponyer på Fyn. MSR var repræsenteret med Michelle/Starlight og Anna/Kalita. Stævnet var godt arrangeret, men arrangørerne var uheldige med vejret, som bød på megen regn. Michelle og Anna red imidlertid godt alligevel. Det lykkedes Michelle at ride sig helt op i A-finalen, hvor det blev til en samlet 7. plads efter nogle gode og næsten fejlfrie ridt. Også Anna red ridtig godt, men lå desværre lige uden for kat. I ponyernes finale. Til gengæld red hun super godt søndag og vandt en 3. pl. i LA6.
Linda er ofte til stævne med Mie. Her er de på Epona, hvor de sidste instrukser gives, inden programmet ridesLinda er ofte til stævne med Mie. Her er de på Epona, hvor de sidste instrukser gives, inden programmet rides

Stævneresultater fra det sene efterår

Der er ikke så mange der har indsendt resultater, men de der har, skal ikke overses. Husk at jeg ikke nævner resultater, store som små, hvis jeg ikke modtager dem pr. mail. I efteråret har Michelle været aktiv på flere forskellige ponyer. Ved distriktsstævnet i Vallø red hun Vanja i LA6 og indkasserede en 2. pl. Ved samme stævne red lillesøster Natascha klassen efter, hvor det ligeledes blev til en 2. pl. D. 9/11 deltog Michelle så på Farinelle ved c-stævnet på Hvalsø. Her blev det til en 2. plads i PRT med 65%. Sidst, men ikke mindst startede Michelle landsstævne i Sundeved på Starlight, hvor det blev til en 4. pl. i PRI og en 3. pl. i PRT. Nicole og Anton har også rigtigt fundet formen. Ved et stævne i Ringsted, blev det til to placeringer, nemlig en 2. pl. i LB2 og en 1. pl. i LA1. Den 27/9 fortsatte succesen i Kokkedal, hvor det blev til to andenpladser i LB2 og LA1.
Anna og kalita red i december deres sidste stævne sammen, nu fortsætter Anna på stor hest med nyindkøbte RubyAnna og kalita red i december deres sidste stævne sammen, nu fortsætter Anna på stor hest med nyindkøbte RubyI samme weekend red Mie/Carlsen klubstævne på RVV, hvor de vandt en showklasse, hvor man selv måtte vælge, hvilket niveau man red på. Mie og Carlsen fik blod på tanden, og deltog d. 20/9 i sit første distriktsstævne, hvor de vandt to 2. pladser i LB1 og LB2. Flot debut. Sidsel og Schianto deltog i tre nationale klasser ved det nordiske mesterskab i dressur på Vilhelmsborg. Her lykkedes det dem at vinde alle tre. Flot klaret må man sige. Emilie og Hero har også været ude og vise flaget. I Slagelse vandt de en flot 2. pl. i LB2. Emilie har nu fået en ny ung pony at ride på, som hedder Gefion. Lisbet og Nørden har været til landsstævne i Herning, hvor de vandt to andenpladser i henholdsvis MA1 og MA2.


Gentog succesen fra sidste år ved DM

Det lykkedes igen i år for førsteholdet fra MSR at kvalificere sig til A-finalen ved DM for ponyhold, hvor de red en flot femte plads i hus. Tillykke til holdet, godt gået.
Baxter og LouiseBaxter og Louise

Godiva Ladies gav den fuld skrue

Tidligere på året fik Kiki den idé, at det kunne være fedt at lave et kombineret danse- og rideshow med nogle piger fra Jonstrup. Mange ugers træning skulle stå sin prøve ved store hestedag på Roskilde Dyrskueplads. Showet gik fantastisk, og Kiki er allerede blevet tilbudt, at pigerne kan fremvise showet ved andre lejligheder.

Baxter og Korpus deltog også ved Store Hestedag. De optrådte med en vaskeægte Harley, så man må sige, at Drum horses har et godt temperement. Efterfølgende har Kiki mopdtaget fanbreve til Baxter.
Laura og RodinaLaura og RodinaSanne og CredoSanne og Credo
Ninette og LuxorNinette og LuxorNathia og PlayboyNathia og PlayboyKiki og TysonKiki og TysonKatrine og TatjanaKatrine og Tatjana
Det flotte efterår indbyder til lange skovture. Her er det Mie og Carlsen der hyggerDet flotte efterår indbyder til lange skovture. Her er det Mie og Carlsen der hyggerOBS:

-Husk at tilmelde høstfest d. 25 oktober på Overdrevskroen. Det er både for rideskoleelever, privatryttere og familie. SU. senest d. 18.10.2008. Jeg kan oplyse at der allerede er 84 tilmeldte på opslaget i privatstalden

-Finn Greve kommer næste gang d. 25.10

-Se opslag om nye klubjakker i privatstalden

-Undervisningen er aflyst i efterårsferien
Der var rig opbakning til danskerne, som vandt en flot ottende plads i holdkonkurrencen. Ligesom indenfor meget andet ridning var tyskerne rigtig gode.Der var rig opbakning til danskerne, som vandt en flot ottende plads i holdkonkurrencen. Ligesom indenfor meget andet ridning var tyskerne rigtig gode.

Voltigeringsholdet tog til VM i Tjekkiet

Syv af medlemmerne af MSR's berømte voltigeringshold, samt to kærester, tog for godt en måned siden til Tjekkiet for at overvære VM i voltigering. Turen derned var ifølge holdet en kæmpe oplevelse, og den gav en masse inspiration. Gad viden om Cappucino er kommet på overarbejde nu :)
Lidt aftenhyggeLidt aftenhyggeSå bliver man vist ikke mere gennemført fanSå bliver man vist ikke mere gennemført fan
Vinderholdet bestod af: Pernille/Bella, Cecilie/Atlantic, Ida/Aladin og Rikke/Atila. Stort tillykke!Vinderholdet bestod af: Pernille/Bella, Cecilie/Atlantic, Ida/Aladin og Rikke/Atila. Stort tillykke!

Distriktsmestre 2008!

Første weekend i august lykkedes det fire MSR ryttere at vinde distriktsmesterskabet i hold dressur. Det var super godt gået af de fire piger, der gav den fuld gas. Det var et rekord mesterskab for MSR, for hele fire hold var tilmeldt, og MSR holdene blev placeret som nr. 1, 2, 4 og 5. Tillykke til alle seksten ryttere og særligt til de fire vindere.
Her er Julie i gang med at male vindskeder. Hun nåede både privatstalden og rideskolestalden, og fik vist en del sol i løbet af de dageHer er Julie i gang med at male vindskeder. Hun nåede både privatstalden og rideskolestalden, og fik vist en del sol i løbet af de dage

En travl travl sommer....

Sommeren 08 har været travl, og en masse nye initiativer er blevet gennemført. Først og fremmest er der blevet malet vindskeder oppe i de højere luftlag. Derefter blev der støbt gulv i den nye del af stakhjelmen, så der er optimale opbevaringsforhold for halmen til vinter. I gården foran stuehuset er begge trapper til stuehuset fjernet, og to nye af brosten er blevet lavet. Derudover er der blevet lavet nye blomsterbede, ligeledes af brosten. Og ikke at forglemme, har vi fået os en ny specialdesignet rund bænk, der kranser om blodbøgen i gården. Denne håber jeg at have billeder af til næste gang.
De første dage var der kaos overalt i gården, men lidt efter lidt blev materialerne anvendt, og der kom orden på sagerne igenDe første dage var der kaos overalt i gården, men lidt efter lidt blev materialerne anvendt, og der kom orden på sagerne igenTrin for trin blev trapperne bygget op. Her er det den lille trappe, der normalt benyttes flittigt af solbadende katteTrin for trin blev trapperne bygget op. Her er det den lille trappe, der normalt benyttes flittigt af solbadende katte
OBS:

DM i dressur for hold er aflyst, så guldholdet fra sidste år får ikke mulighed for at forsvare deres titel.

Finn Greve kommer næste gang d. 26/08 2008
De tre øverst placerede fra Højelse cup finalen med Adda og Prince i frontDe tre øverst placerede fra Højelse cup finalen med Adda og Prince i front

Hestival i Solrød

Hvert år afholder Solrød rideklub et stævne der varer en hel uge, hvor der både er klub, distrikt og landsklasser. Et af højdepunkterne var finalen i årets Højelse Cup. Førstedagen var det tre MSR-ryttere der tog de første tre placeringer med Sielja i front, men på andendagen blev der vendt rundt på placeringsrækkefølgen således, at Adda tog 1. pladsen, Sielja tog 2. pladsen og Laura tog 4. pladsen. Rigtig godt gået piger!
Cecilie og Nørlunds Atlantic tog både placeringer i distriktsklasser og landsklasser ved HestivalenCecilie og Nørlunds Atlantic tog både placeringer i distriktsklasser og landsklasser ved HestivalenVed klubstævnet opnåede Frida/Hero en 5. pl. i LC3 og Adda/Prince opnåede samme dag en 2. pl. i LB1. Dagen efter begyndte distriktsstævnet. Her red Anne/Conrad Wales en flot 2. pl. hjem i PRI. Rikke og Atila fik ligeledes en 2. pl., dog i LA4 med hele 68,4%. Dagens højeste klasse PRT blev vundet af Cecilie/Nørlunds Atlantic med 65,5% foran Pernille/Bogart på 2. pl. med 64,7%. Super gået.
Ved landsstævnet var der ikke mange MSR-ryttere, men de der var der gjorde det godt. Cecilie/Atlantic fik igen placering med en flot 3. pl. i PRI. I PRM testede Michelle DM- formen på Starlight og vandt en flot 2. pl. Anna var også ude og prøve Kalita af efter en længere sommerferie, og hun klarede det også flot med en 5. pl. i PRM. Der var også heste landsstævne. Her startede Lisbet og Nørden to klasser. De fik en 1. pl. i MA1 med 68,6% og en 4. pl. i PSG med knap 68%.


Afslapning for alle pengene

Traditionen tro blev alle rideskoleheste, og mange af privathestene, lukket på fold i to uger af sommerferien. På de enorme sommerfolde bag ved skoven stod den på fuld afslapning, og genopladning til fremtidige rideture.
Natasja og Vanja med det grønne vinderdækkenNatasja og Vanja med det grønne vinderdækken

Tog 1., 2. og 3. pladsen ved Københavnsmesterskabet

Der var rig deltagelse fra MSR i den årlige Københavnsmesterskabsfinale, og rytterne gjorde det overordentligt flot. Natasja og Vanja red sejren i hus foran Maya og Tobias. Sidste podieplads gik også til en MSR-rytter: Pernille og Toftegaards Bella. Tillykke til rytterne.
Katrine med finaledeltageren fra sidste år Atterupgaards Odessa. Katrine skal også ride en anden Atterupgaard hest i DSA, nemlig sølvmedaljehoppen Atterupgaards DidoKatrine med finaledeltageren fra sidste år Atterupgaards Odessa. Katrine skal også ride en anden Atterupgaard hest i DSA, nemlig sølvmedaljehoppen Atterupgaards Dido

Optakt til DSA

Så er alle kvalifikationsrunder i DSA for 4, 5 og 6 års heste afholdt, og mellemrunden bliver med deltagelse fra flere MSR-ryttere. Følgende ekvipager står på startlisten i mellemrunden, hvor der dystes om pladser ved finalestævnet i Odense i uge 42:

4 års: Agnete/Kimpinski, Katrine/Atterupgaards Dido og Lisbet/Jonstrupgårdens Karisma
5 års: Katrine/ Atterupgaards Odessa
6 års: Katrine/Zidane og Sidsel/Herbie Hancock
Zidane har fået godt styr på changementerne og er klar til mellemrunden i DSAZidane har fået godt styr på changementerne og er klar til mellemrunden i DSAAgnete har haft sine to heste opstaldet på Jonstrup siden juli. Hun har netop kvalificeret den ene, Kimpinski, til mellemrunden i DSA for 4 års. Her ses hun på hoppen Ruby ved en DSA kvalifikationAgnete har haft sine to heste opstaldet på Jonstrup siden juli. Hun har netop kvalificeret den ene, Kimpinski, til mellemrunden i DSA for 4 års. Her ses hun på hoppen Ruby ved en DSA kvalifikation


Don't worry - be hippi!

Ved de netop afholdte landfinaler deltog MSR i både ponygames og voltigering. Ponygamesholdet havde et super sammenhold og alle havde en fantastisk tur. Det samme havde voltigeringsholdet, som brillerede med endnu en førsteplads. De to ledere Mie og Nathia klarede turen flot, og der var bare styr på tingene
Der er vist to der er trætte efter en hård weekendDer er vist to der er trætte efter en hård weekendSielja var uheldig at slå nakken den første dag, men hun var heldigvis klar til kamp på andendagenSielja var uheldig at slå nakken den første dag, men hun var heldigvis klar til kamp på andendagenHippi heppekoret sammen med holdetHippi heppekoret sammen med holdetDer var arrangeret fælles skovtur lørdag morgenDer var arrangeret fælles skovtur lørdag morgen
Lisbet og Nørden kom på præmieskamlen tre gange på Broholm, eller det var nok kun Lisbet...Lisbet og Nørden kom på præmieskamlen tre gange på Broholm, eller det var nok kun Lisbet...

Topplaceringer på Broholm

Den anden weekend i juni blev der afholdt A-stævne på Broholm. Sidsel og Lisbet viste flaget for MSR. Torsdag lagde Sidsel ud med at vinde mb3 på Preussenwind. Senere samme dag startede Lisbet/Nørden MA2, hvor de vandt en 2. pl. I samme klasse blev Sidsel/Caminero nr. 3. Fredag startede Sidsel igen på Preussenwind, og det resulterede i en 2. plads i mb3. Lørdag var der for alvor begyndt at komme publikum til Broholm slotspark. Det tog hestene imidlertid pænt, i det Lisbet/Nørden fik en 3. pl. i MA1 og Sidsel/Caminero tog 4. pladsen i samme klasse. Senere samme dag vandt Sidsel igen med Preussenwind i mb2, og succesen fortsatte søndag, hvor de vandt mb3. Søndag blev endnu en MA1 afviklet og Lisbet/Nørden fik endnu en 3. pl. Næste store stævne for de to ryttere er DM for hold sidst i august.
Sidsel og Preussenwind under opvarmning på Broholm. Sidsel kunne køre hjem med lastbilen fuld af rosetter, som hun vandt med sine to heste. Flot klaretSidsel og Preussenwind under opvarmning på Broholm. Sidsel kunne køre hjem med lastbilen fuld af rosetter, som hun vandt med sine to heste. Flot klaret

INFO:

Hver søndag rider dem der gerne vil i skoven afsted klokken 17.30. Alle er velkomne og det foregår i et tempo, så alle kan være med


Husk at heppe på vores ponyhold der skal ride distriktsmesterskab den første weekend i august samt vores hestehold ved DM i dressur sidste weekend i august
I Højelse cup kvalifikationen var alle placerede fra MSR. Nr. 1 blev Nicole, nr. 2 Sielja, nr. 3 Adda og nr. 4 LauraI Højelse cup kvalifikationen var alle placerede fra MSR. Nr. 1 blev Nicole, nr. 2 Sielja, nr. 3 Adda og nr. 4 Laura

Stævneresultater juni

Den 7.-8. juni blev der afholdt stævne i Hvalsø. Her startede Anne/Conrad og fik mange placeringer med hjem. De vandt kval. til sjællandsmesterskab for hold, og fik samme dag en 3. pl. i LA3. Dagen efter blev de nr. 2 i finalen i Aktiv Fritids Cup. I denne finale var endnu en MSR-rytter med på skamlen, i det Rikke/Atila blev nr. 3. Nicole/AQnton har været meget stævneaktive. Først i juni var parret i ØSR og her vandt de en 2. pl. i LC3 og en 2. pl. i Højelse-cup kval. Weekenden efter blev det til to førstepladser ligeledes i LC3 og Højelse-cuppen. Sidst, men ikke mindst, red ekvipagen stævne på Epona og her blev det til en 1. pl. LC3 og en 2. pl. LB1. Mie/Marie Jo red deres sidste stævne i Køge og de fik en flot 2. pl. i LA1, nu har Mie fået ny pony, tillykke med den. Rikke/Atila har været til stævne i Vallensbæk og de gjorde det godt med en 2. pl. og en 3. pl. i la4 som i øvrigt var debut. Frida og Hero er rigtig kommet i gang med stævner. Første weekend i juli de en 1. pl. i LC1 med 69% og endnu en i LC2. Godt gået. Natasja/Vanja er rykket et niveau op og det er gået flot. I Vallensbæk fik de en 3. pl. i PRI og i Vallø fik de en 3. pl. i LA6. Tillykke med alle de flotte resultater.
De to deltagere fra MSR ved landsstævnet i Birgittelyst: Michelle/Farinelle II og Mikkala/MagicDe to deltagere fra MSR ved landsstævnet i Birgittelyst: Michelle/Farinelle II og Mikkala/MagicRikke og Atila har fået flere flotte placeringer på det sidste. I deres første LA4 blev det til en flot 3. pl.Rikke og Atila har fået flere flotte placeringer på det sidste. I deres første LA4 blev det til en flot 3. pl.Emilie og Hero her i en koncentreret opvarmningEmilie og Hero her i en koncentreret opvarmningDer var to Jonstrup'er der tog dækner i finalen i Aktiv Fritids Cup, nemlig Anne og RikkeDer var to Jonstrup'er der tog dækner i finalen i Aktiv Fritids Cup, nemlig Anne og Rikke
De danske ryttere foran en norsk klippevægDe danske ryttere foran en norsk klippevæg

Dansk jente i norsk farvand

Den midterste weekend i juni drog Anna og Kalita hele den lange vej til Norge for at deltage i et internationalt stævne. Det blev til flotte placeringer alle dage. Fredag red parret PRT til 65,4% som rakte til en flot 3. plads. Lørdag var Kalita lidt frisk, men Anna klarede det fint, og fik en 5. plads i PRM. Tredje dagen var rigtig fin, og Anna red sin kür som blev belønnet med 67,5% og en 4. plads. Tillykke til Anna/Kalita med topplaceringerne i Norge.
Det var Louise og Tjalfes første stævne, og han så super flot ud efter han var blevet "dullet" op. Louise har selv avlet Tjalfe, der er efter Wolkentanz II, så det er specielt at være nået til sit første stævneDet var Louise og Tjalfes første stævne, og han så super flot ud efter han var blevet "dullet" op. Louise har selv avlet Tjalfe, der er efter Wolkentanz II, så det er specielt at være nået til sit første stævne

Distriktsstævnet 2008

Årets distriktsstævne var rekord stort, og tre dage i træk var der rig mulighed for at se på dressur på de to udendørsbaner.

Fredag: MSR-rytterne lagde rigtigt flot ud i fredagens første klasse. Nicole/Anton vandt LB1 og Emile/Hero og Ida/Aladdin delte 3. pladsen. I klassen efter fortsatte Sielja/Flasher den gode stil, idet de fik en 3. plads. Den højeste ponyklasse fredag var la1, denne vandt Pernille/Bogart i flot stil. Alle podiepladser blev besat af MSR-ryttere, da Ida/Dream Dancer og Rikke/Atila fik 2. og 3. pladsen. Samtidig blev der afholdt hesteklasser på bane 1. Her vandt Sine og seksårige Luxor LB3. Lisbet og Karisma red 4 års DSA og vandt klassen med knap 85%, så de er sikret en plads i mellemrunden. Og nu vi er ved DSA kan jeg nævne, at Katrine/Atterupgaards Odessa ligeledes er videre i 5 års med godt 81,8%. Katrine har endnu ikke deltaget i DSA med alle heste fra Atterupgaard, så det kan være der er flere på vej.
Der var roser til alle førstepladser ved stævnet. Tak til de mange sponsorer, som gjorde det muligt at give ærespræmie i samtlige klasserDer var roser til alle førstepladser ved stævnet. Tak til de mange sponsorer, som gjorde det muligt at give ærespræmie i samtlige klasser

Lørdag: Denne dag startede med afholdelsen af 3. afdeling af Aktiv Fritids Cup. MSR-rytterne klarede sig flot og tog flere placeringer. Cecilie/Nørlunds Atlantic vandt, Natasja/Vanja blev nr. 3 og lige efter fulgte Maya/Tobias på 4. pladsen. I la2 red Michelle El Sham Asubru ind på en 3. plads. Heldigvis bliver han kaldt Brutus til hverdag, det er lidt mere enkelt.Næste klasse var la4 for pony. Denne vandt Stine/Rob Roy, som Ellen har fået lov at ride på fremover. I Samme klasse blev Pernille/Bella nr. 3. I PRI red Mikkala/Magic en flot tur, som indbragte hende en flot 1. plads. Tillykke til alle ponyrytterne, i er rigtig seje. I hesteklasserne red Katrine/Zidane godt, idet hun fik en 2. pl. i la6 med 65.1%. Også Christina/Waldkönig viste flot form, da de tog 3. pladsen i samme klasse. Lisbet og Nørden debuterede i Intermedierre I og vandt. Lørdag blev således en flot dag for jonstrup´erne.
Det var Mie og Marie Jos sidste stævne på hjemmebane, da Mie netop har lånt en ny pony. Den nye pony hedder Carlsen, stort tillykke med denDet var Mie og Marie Jos sidste stævne på hjemmebane, da Mie netop har lånt en ny pony. Den nye pony hedder Carlsen, stort tillykke med den

Søndag: Var domineret af distriktsmesterskaberne som gik overordentligt godt. Det kan du læse mere om nedenfor. Udover disse blev der bl.a. afholdt LA3. Anne/Conrad Wales fik en flot 2. pl. med hele 67,7%. I dagens høje ponyklasser fik Stine og Anna placeringer. Stine/filur fik en 2. pl. i PRT, og det er begyndt at gå rigtig fint for denne ekvipage. Anna og Kalita red dagens højeste klasse PRM og fik en 3. pl. I LA1 for heste var klassen fyldt helt op. Det lykkedes alligevel Louise P./Bryson at få en placering. Katrine/Zidane red LA4 og fik en flot 4. pl. med 66,8%. Sidste klasse var PSG og denne vandt Lisbet/Nørden med 69,8%
Lisbet/Karisma fik flotte karakterer i DSA bl.a. 9 i travLisbet/Karisma fik flotte karakterer i DSA bl.a. 9 i travDrumhorse Denmark, som Baxter her er repræsentant for, sponsorerede en klasse ved stævnet. Førstepræmien fik et flot fleecedækkenDrumhorse Denmark, som Baxter her er repræsentant for, sponsorerede en klasse ved stævnet. Førstepræmien fik et flot fleecedækkenVinderne af mesterskabet blev traditionen tro vasket, rullet i mudder og afslutningsvis kastet i møddingen. Her er det Nicoles mor der er kommet på overarbejde i vaskekælderenVinderne af mesterskabet blev traditionen tro vasket, rullet i mudder og afslutningsvis kastet i møddingen. Her er det Nicoles mor der er kommet på overarbejde i vaskekælderenEt af stævnets sørgelige tidspunkter var da Pip pakkede traileren og kørte mod Jylland, hvor hun nu står opstaldet på et sted i Århus. Der blev fældet mange tårer, og Pips gode humør vil helt sikkert blive savnet i lang tid. Heldigvis kommer Pip og Reality forbi i sommerferien. Held og lykke i det mørke JyllandEt af stævnets sørgelige tidspunkter var da Pip pakkede traileren og kørte mod Jylland, hvor hun nu står opstaldet på et sted i Århus. Der blev fældet mange tårer, og Pips gode humør vil helt sikkert blive savnet i lang tid. Heldigvis kommer Pip og Reality forbi i sommerferien. Held og lykke i det mørke Jylland
Praktisk info:

Sidste undervisningsdag er 28/06

Tilmelding til privatundervisning: På opslagstavlen i privatstalden fra midt juli  
Rideskolen starter 11/08

Finn Greve næste gang 07/06

Er der nogen der har billeder fra distriktsstævnet herhjemme, må de gerne maile dem, da jeg mangler dem til næste måneds nyheder. Mail: jonstrup@post11.tele.dk.
Fælleskrammer med de tre vindere Stine, Maya og NicoleFælleskrammer med de tre vindere Stine, Maya og Nicole

MSR tog 8 ud af 9 vindertæpper!

Ved det årlige distriktsmesterskab i D3 slog MSR rytterne rekord i topplaceringer. Klubben har en gang før fået tre distriktsmestre på stribe, men aldrig før har MSR-ryttere været så dygtige. For kat. I vandt Stine/Rob Roy, Natasja/Vanja blev nr. 2 og Rikke/Atila blev nr. 3. For kat. II ponyer vandt Maya/Tobias, Katrine/Sweet Home's Swipper blev nr. 2 og Pernille/Toftegaards Bella blev nr. 3.
For kat. III vandt Nicole/Anton, fra strøgårdens rideklub blev Caroline og Pochahontas nr. 2 og fra MSR blev Simone/Lyngvejens Eksalon nr. 3. Totalt godt gået.
Præmieoverrækkelse for alle kategorierPræmieoverrækkelse for alle kategorierDer placerede MSR-ryttere på rad og rækkeDer placerede MSR-ryttere på rad og række
Det seje ponygameshold anført af Mie og NathiaDet seje ponygameshold anført af Mie og Nathia

Ponygames tøserne videre til landsfinaler

Sidste weekend i juni står den på fest og farver, for der bliver de årlige landsfinaler afholdt. Da Daisy er officiel maskot for landsfinalerne fik holdet lov til at få et Wildcard, hvilket giver dem lov til at deltage i landsfinalerne. Hold øje med opslagstavlen i stalden, der vil komme info om turen, heppekor etc.
Emilie og Hero ved opvarmning til LB1Emilie og Hero ved opvarmning til LB1

Stævneresultater fra maj

Selvom maj måned er lig med distriktsstævne på jonstrup, har mange været ude på stævnepladser og vise fanen. Resultater fra den sidste weekend i maj vil blive nævnt i resultater fra juni.Mie og Mari Jo var til stævne i Vallø, hvor de fik en flot førsteplads i LB3. Anne Bjerregaard og Conrad Wales var taget helt til Møllebakken for at ride PRI, og hun kom hjem med en 2. pl. i PRI, godt gået. Emile og Hero kørte derimod ikke langt for at deltage i stævnet i Vindinge, men hun var også sej, og fik en flot 2. plads i LB1. Nicole red både Anton og Butler i Roskilde Rideudstyrs Cup på Hvalsø. Hun kom i finalen med begge ponyer, og blev bedst med Anton, idet de vandt en 3. plads. Lisbet og Nørden har været til to landsstævner i maj. Første weekend i maj på Baunehøj rideklub, hvor de fik placering i alle klasser: 5. pl. i MA2 med 69,5%, 5. pl. i PSG med 68% og ikke mindst en 2. pl. i MA1. Derefter gik turen til landsstævne i Kolding, hvor ekvipagen vandt en 4. pl. i MA2 og en 2. pl. i MA1.


Rekord stort fremmøde til arbejdsweekend

Første weekend i maj afholdte MSR arbejdsweekend. Rekord mange havde valgt at deltage, så gården strålede da weekenden var omme. Klubben sørgede for gratis mad og guderne for dejligt vejr. Tak til alle fremmødte, det er skønt med god opbakning.


Totalt sejt voltigerings hold!

I april måned var voltigeringsholdet til stævne på Møllebakkens rideklub som ligger lige ved Storebæltsbroen. Her fik de en flot 1. plads med god hjælp fra rideskolehesten Cappucino. Efter dette stævne fik holdet blod på tanden og deltog i midten af maj ved et stævne i Sverige, som de også vandt. Super godt gået!
På billedet ses Mikkala Krog og Magic efter et distriktsstævne i Fyns Rideklub. Ifølge Mikkala et rigtigt godt sted at starte, som hun derfor vil anbefale til andre jonstrup'er. Hun opnåede en flot 5. pl. i PRI.På billedet ses Mikkala Krog og Magic efter et distriktsstævne i Fyns Rideklub. Ifølge Mikkala et rigtigt godt sted at starte, som hun derfor vil anbefale til andre jonstrup'er. Hun opnåede en flot 5. pl. i PRI.

Stævneresultater april

Mange har været stævneaktiv i april, og vi lægger ud med et højt stævne: Landsstævnet i Solrød. Her debuterede Michelle og Golden Starligt og vandt PRI med 69,8% og blev nr. 2 i PRT med 66,8%. Super flot gået at blande sig i eliten. Anna Westergaard red endnu et flot stævne på Kalita og dommerne belønnede dem med henholdsvis en 2. pl. i PRI med 68% og en 6. pl. i PRM. På baggrund af de mange flotte resultater er Anna blevet inviteret til internationalt stævne i Norge som rides i juni. Rigtig god tur der op. Mikkala og Pernille deltog ligeledes i stævnet og red over 60%. Og nu vi er ved Mikkala og Conrad skal det nævnes, at hun klarede sig flot i Vindinge, hvor hun vandt PRI (delt med tre andre!) og fik en andenplads i PRT. Flot gået. Den 19/04 var der klubstævne i Darup. Her fik Nicole og Anton en 3. pl. i LC3 og derefter vandt hun en 2. pl. i første afdeling af Højelse Cup med 69,58%. Ved samme stævne startede Mie og Marie og de fik en fin 4. pl. i LB3. Sidst, men ikke mindst, startede Sielja og Flasher også i Darup og vandt en 2. pl. i LB1 med 66,7%. Ved distriktsstævnet i Faxe red Natasja og Vanja LA4 og fik en flot 2. pl. Michelle vandt PRI på både Starligt og Farinelle og delte dermed førstepladsen med sig selv. I PRT var Starlight dog bedst og vandt med 70,8%. I anden afdeling af Aktiv Fritids Cup vandt Rikke og Atila en flot 1. plads med hele 70%, anden pladsen gik til en anden MSR rytter, nemlig Mikkala Krog. April var således en rigtig flot stævnemåned. Godt gået!


På med arbejdshandskerne!

Så er det snart tid til den årlige arbejdsweekend. Det går løs den første weekend i maj og vi håber på et stort fremmøde.Der er fælles morgenmad kl. 9.00 i rytterstuen på klubbens regning. Kom glad, for det er et super hyggeligt arrangement.
De seje tøser fra Aktiiv Fritids Cup. Maya var i fuld gang med at opvarme til næste klasseDe seje tøser fra Aktiiv Fritids Cup. Maya var i fuld gang med at opvarme til næste klasse

Stævneresultater marts

Der har været tvivl om hvilken adresse resultaterne skal sendes til. Her er den: jonstrup@post11.tele.dk. Mange har været stævneaktive i marts og oven i købet rigtig gode. Månedens første stævne var et distriktsstævne i Hvalsø. Her blev første afdeling af Aktiv Fritids Cup afholdt. Her tog MSR-rytterne fire ud af otte placeringer idet Natasja/Vanja blev nr. 2, Maya/Tobias nr. 4, Anne/Conrad Wales og Simone/ Freja delte sjette pladsen og sidst, men ikke mindst, blev Rikke/Atila nr. 8. Sejt gået tøser. Ved samme stævne blev Pernille både nr. 1 og 2 i lørdagens LA2 med sine to ponyer Bella og Bogart.
Anders og FilurAnders og FilurI samme klasse blev Natasja/Vanja nr. 3, så kunne det vist ikke gøres meget bedre. Stine startede for første gang på Filur, som hun har fået lov til at starte stævner på indtil han er solgt. Det gik super med 67 % og en 3. plads i LA4. Michelle debuterede i PRI med Starlight og fik en flot 3. plads og knap 67%. Om søndagen startede Pernille ligeledes LA2 og vandt en 2. pl. med Bella. Olivia og Magic Boy startede også LA2, dog for kat. I ponyer, og vandt en 2. pl. Weekenden efter var der distriktsstævne for hest. Her red Katrine/Zidane og Michael/Dicte LA4 og fik henholdsvis en 4. plads og en 7. plads. Christina Ebbesen/Waldkönig startede samme stævne og vandt en 4. plads i LA6. Tillykke med det. Maya og Tobias var i Algestrup den sidste weekend i marts. De debuterede i LA5 med 65% og en fornem 2. pl. Lisbet og Nørden var samme weekend i Hillerød. Lørdag vandt de MA1 og søndag vandt de PSG med knap 72%. Tillykke til alle de placerede, det var godt gået!
Storesøster SabrinaStoresøster Sabrina

En stor familie

Vidste du at mange af rideskolehestene er i familie. Faktisk er Joker og Jasmin helsøskende. Deres mor var også rideskolehest på Jonstrup i mange år, den hed Josephine. Santa, Sabrina og Siska er ligeledes efter en af jonstrups gamle rideskoleheste. Den hed Sally og lignede Siska meget. Hingsten der er far til alle sammen var en meget fin lipizaner hingst. Susanne uddannede den til at gå høj dressur og den blev kåret og hædret som den bedste lipizaner i Danmark. Den hed Neapolitano og er ud af en meget fin lipizaner-stamme fra Ungarn.
Der er vist en der er glad for sine rosetter...Der er vist en der er glad for sine rosetter...

Stævneresultater februar

Så er stævnesæsonen så småt ved at komme i gang, og der er flere MSR ryttere der har været aktive. Sielja og Flasher lagde året flot ud med at vinde to førstepladser ved klubstævnet i Vordingborg i henholdsvis LC3 og LB1 med 68% og 66%. Katrine og Zidane er ligeledes kommet flot fra start. Ved c-stævnet i Solrød fik ekvipagen en 1. og 3. plads i LA3 og LA4 med procenterne 68 og 67. Ved Møllebakkens stævne blev det til en enkelt placering i LA4 med næsten 65%. Godt klaret. . Emilie og Hero har været til fastelavnsstævne, hvor de fik to rosetter med hjem i LB1 og LB2.
Katrine og Zidane er kommet godt fra start.Katrine og Zidane er kommet godt fra start.Ved stævnet på Vestervang red lillesøster Frida LC2 og blev første uplaceret, mens Emilie red LB1 og vandt en 3. pl. Nicole og Butler deltog også ved Vestervang stævnet. Hun fik hele fire rosetter med hjem, idet hun red fire fejlfrie runder. To af runderne red hun på sin nye unge pony, som aldrig havde været i byen før. Ida og Drean Dancer var til stævne i starten af februar og vandt en flot 3. pl. i LB3 med 65%. Bettina og Danny har været i Vindinge og starte LB1, hvor der blev til en flot 2. pl. Sidst, men ikke mindst debuterede Lisbet og Nørden i Prix Sct. Georgs (PSG) ved Møllebakkens stævne. De red klassen to gange og vandt begge med 67,3% og 70,3%.

Alle er velkomne til at sende billeder med på mailen. Husk nu at sende resultaterne inden den 3. april, ellers kommer de ikke med i stævneresultater for marts.
Overrækkelsen af Schwadroneurs mindepokal.Overrækkelsen af Schwadroneurs mindepokal.

Vinder af prestigefyldt pokal

Sidsel og Preussenwind har netop modtaget Schwadroneurs mindepokal fra Trakener avlsforbundet. Pokalen gives til en trakehner der har gjort sig særligt bemærket på konkurrencebanerne og det har Preussenwind. Senest gjorde ekvipagen det flot ved landsstævnet i Holte, ved at vinde to andenpladser og en førsteplads i mb-klasserne. Super flot.
Michael og Atterupgaards Dicte ved 5 års championats finalestævnet. Billede: www.ridehesten.comMichael og Atterupgaards Dicte ved 5 års championats finalestævnet. Billede: www.ridehesten.com

En gammel, men god nyhed...

I slutningen af sidste år, blev de endelige DSA finaler afholdt på Vilhelmsborg. I første omgang var det kun Michael og Dicte der var kvalificeret, men dagen før stævnet blev Lisbet ringet op fra stævnet, som spurgte om hun og Odessa ville ride med ved stævnet, da de var reserver. Michael havde et rigtig fint stævne og leverede gode ridt alle dagene. Ekvipagen endte på en samlet 3. plads i b-finalen for 5 års heste. Odessa beviste, at hun var mere end egnet til at deltage ved stævnet, ved at gå direkte i finalen med en fin 7. plads. Parret endte på en samlet 14. plads i A-finalen. Michael kunne yderligere være særdeles tilfreds, da han og Kristine har avlet vinderen af 4 års championatet: Atterupgaards Cassidy, redet af Sanne Henningsen.
Lisbet og Atterupgaards Odessa ved 4 års championats finalen. Billede: www.ridehesten.comLisbet og Atterupgaards Odessa ved 4 års championats finalen. Billede: www.ridehesten.comKursus med Finn Greve

Næste undervisningsgang med Finn er lørdag d. 8. marts.Ridelejr udsolgt

Sommerens ridelejr er udsolgt, men der er stadig pladser tilbage i efterårsferien (uge 42).
Den tre år gamle hingst Korpus.Den tre år gamle hingst Korpus.Fint besøg fra Holland og USA

Jonstrupgården fik fint besøg fra Drum Horse association, der havde rejst den lange vej fra henholdsvis USA og Holland, for at udnævne Baxter til ambassadør for Drum Horse avlen i Danmark. Ud over denne flotte udnævnelse blev Kiki's anden hest: Lord Korpus King Keen, også optaget i Drum Horse association. Tillykke med det.
Anna og Kalita efter en veloverstået kürAnna og Kalita efter en veloverstået kür

Topplacering til Anna og Kalita

I februar måned blev den første afdeling af Ecco cup for ponyer afholdt. Her gjorde Anna det særdeles godt. Hun fik placeringer i alle starter og sluttede stævnet af med bravur og fik over 70 procent i kür. Anna endte på en samlet 3. plads. Sådan! Michelle og Farinelli kvalificerede sig også til A-finalen og debuterede i kür med godt 66 pct. Godt redet piger
Fra højre: Sidsel, Caroline og Lisbet. Bemærk den smukke baggrund.Fra højre: Sidsel, Caroline og Lisbet. Bemærk den smukke baggrund.

Championatsfest i D3

Traditionen tro blev der afholdt championatsfest i D3. Caroline og PSW Desperado vandt listen for ponyer, hvilket er en rigtig flot præstation i et stærkt dressurdistrikt som D3 jo er. Sidsel og Lisbet blev hædret for deres guldmedalje ved DM for hold. Sidsel har besluttet sig for fremover at starte for MSR ved alle stævner. Sidsel begyndte sin ridekarriere på Jonstrupgården og har i mange år været opstaldet her, inden hendes forældre købte et dejligt privat sted med opstaldningsplads. Velkommen tilbage til Sidsel.

INFO: Næste kursus med Finn Greve er d. 23 februar.
Mikaela og Bad Boy var flot klædt ud til rideskolestævnet i starten af februar.Mikaela og Bad Boy var flot klædt ud til rideskolestævnet i starten af februar.

Klubstævne i MSR

Den sidste weekend i januar og den første weekend i februar, afholdt MSR rekord stort klubstævne for privat- og rideskoleryttere. MSR-rytterne klarede sig overordentligt flot og resultaterne kan ses på rideklubbens hjemmeside. Samtidig blev der afholdt fastelavn med dertil hørende tøndeslagning.


Kursus med Torben Andersen

Den 28. februar kl. 19.00 afholdes der kursus på Jonstrupgården med Torben Andersen, som underviser i Natural Horsetraining. Kurset er for alle, dog prioriteres MSR-medlemmer først. Prisen er 50 kr. for MSR-medlemmer og 150 for udefrakommende. Tilmelding skal ske til Gert Jepsen. Læg eventuelt tilmelding i postkassen i rytterstuen.
Sine forbereder de sidste detaljer inden stævnet.Sine forbereder de sidste detaljer inden stævnet.

Stævneresultater Januar

Så er jeg tilbage med friske stævneresultater igen. Beklager pausen i november og december, men i har mildt sagt været lidt sløve til at sende ind (jonstrup@post11.tele.dk). Ved Solrød rideklubs d-stævne fik Mie og Marie Jo hele to førstepladser i henholdsvis LB2 og LB3. Natasja og Vanja deltog også ved stævnet og vandt en flot 1. plads i LA1. Tillykke med det piger. Den midterste weekend i januar afholdt Møllebakken C-stævne i dressur. Her klarede MSR rytterne sig rigtig fint. Ida og Dream Dancer åbnede stævnet med at vinde LB2. I samme klasse fik Mie og Marie Jo en 3. plads. Efterfølgende blev der afholdt LB3. Her blev Ida nr. 2 og Pipaluk tog sig af 4. pladsen. Tillykke. I LA3 var Simone Helkan og Freja tilbagfe på konkurrencebanerne og fik en fin 2. pl. med 67%. I PRI om lørdaggen fik Mikkala og Magic en flot 7. plads. Mikkala er lige begyndt at strarte for MSR, så velkommen til. Om lørdagen blev der ligeledes afholdt PRI. Denne vandt Carolinhe Smidt overlegent. Michelle og Farinelli fik en fin 5. pl. Tillykke til alle de stævneaktive ryttere.


Landsstævne i Billund

Den sidste weekend i januar blev der afholdt ponylandsstævne i Billund. MSR var repræsenteret med tre ryttere: Anna Westergaard, Caroline Smidt og Michelle Frandsen. Michelle startede to PRI klasser og en LA6. Det blev et rigtig rigtig godt stævne idet Michelle fik henholdsvis en 1., 2. og 3. plads. Førstepladsen blev vundet med hele 68%. Super flot. Anna og Caroline startede i A-afdelingen, og klarede det fint. Ekvipagerne var tæt på placering, men især Anna var uheldig at få den utaknemmelige placering som 1. uplaceret to gange. Næste landsstævne for de tre ryttere er Vallensbæk i slutningen af februar.
Næste kursus med Finn Greve bliver d. 12 januar. Her ses Laura og After Welt ved sidste kursus. Til hverdag rider de hos Susanne.Næste kursus med Finn Greve bliver d. 12 januar. Her ses Laura og After Welt ved sidste kursus. Til hverdag rider de hos Susanne.

Så er der fest!

I anledning af, at det er lang tid siden at vi har haft en fest, afholder vi fest d. 5/1 2008 på Overdrevskroen. Festen er for alle, unge som gamle, store som små, så puds danseskoene og skriv dig på sedlen i privatstalden. Der er allerede 50 tilmeldte! Der kan du også læse nærmere detaljer om arrangementet. Hvis du har spørgsmål så kontakt Anne, Ninna eller Lisbet.
Michelle og Golden Starlight efter sejren for kat. IIMichelle og Golden Starlight efter sejren for kat. II

Michelle og Pernille blev sjællandsmestre

Den første weekend i december afholdte MSR sjællandsmesterskab for ponyer. Trods den korte varsel forløb stævnet rigtig fint, og der var en god stemning blandt hjælpere og deltagere. MSR-rytterne klarede sig rigtig fint. Pernille og Toftegårdens Bella var med på det vindende hold fra D3 og kunne således kalde sig for sjællandsmester 2007. For kat. II ponyer vandt Michelle og Starlight efter to flotte og sikre ridt. Amie og Bounty fik en flot tredje plads, mens Pernille og Bella endnu engang fik placering, denne gang en femte plads. Tillykke til de placerede ryttere, og tak for hjælpen til alle de frivillige.


Kursus i kür

Søndag d. 30. december kl. 14.00, er det lykkedes os at få Susanne Baarup Christensen til at holde et kursus i, hvordan man laver et godt kür program. Susanne er overdommer i dressur og har dømt utallige store internationale dressurkonkurrencer. Arrangementet er gratis og er for alle MSR medlemmer. Tilmelding sker på opslagstavlen i stalden.


Talentsamling med landstræner Jon D. Pedersen

Den 20. januar afholder Dansk Rideforbund talentsamling for juniorer (U18) på Jonstrupgården. Den danske toprytter Jon D. Pedersen er landtræner for både Juniorer og ungryttere, og det er således ham der vil stå for undervisningen. Skulle du være interesseret i at deltage, kan du se udtagelseskrav på hjemmesiden www.myhorse.dk.


Sjællandsmesterskab udskudt

Da der er udbrudt sygdom på Ballerup ridecenter er sjællandsmesterskabet rykket til MSR. Det afholdes den første weekend i december. Kom ud på gården og hep på vores mange deltagere. Starttider og andre informationer kan ses på klubbens hjemmeside.

Kursus

Finn Greve kommer næste gang lørdag d. 15. december.

Julen står for døren...

Og det betyder traditionen tro, at vi får drillenisser i stalden. Alle der står opstaldet på Jonstrupgården, store som små, er velkomne til at være med. Der er allerede 20 tilmeldte. Vi trækker lod i rytterstuen d. 29 november kl. 18.


Vellykket kursus med landstræneren

Den første weekend i november blev der afholdt kursus med ponylandstræner Vibeke Degn. 16 ryttere deltog og de var alle meget tilfredse med undervisningen, så nu har alle fået noget nyt at træne videre med. MSR var stærkt repræsenteret med ni ekvipager. På billedet ses søstrene Michelle og Natasja på henholdsvis Vanja og Golden Starlight

OBS: Næste kursus med Finn Greve bliver d. 10/11-2007.
Tine og SilverTine og Silver

Stævneresultater i september og oktober

De seneste måneder har været tæt besat med stævner rundt om i det danske land. Det har mange MSR-ryttere benyttet sig af, og de har tilmed gjort det rigtig godt. Mie Olsen og Marie Joe har været til to klubstævner i Østsjællands rideklub og Vallø rideklub og der fik de 2 førstepladser samt 2 andenpladser med hjem, tillykke med det. Natasja og lyngvejens Kenzo har vovet sig ud i at starte spring, det gik rigtig godt, de fik nemlig en 2. pl. med hjem fra LB afholdt på TEAM. Nicole og Butler hører til en af de flittigste stævnedeltagere. Her er et udsnit af hvad hun har vundet de seneste måneder: I Hvalsø blev hun nr. 1 i Rideprøve II, fjorten dage efter blev hun nr. 2 i LD spring og så sluttede hun måneden af med at få en flot 2. pl. i LC1 ved klubstævne. Lisbet og Nørden har været en tur i Ikast, hvor ekvipagen opnåede en 5. pl. i MB3.
Nicole og ButlerNicole og ButlerTine og Silver har været til C-stævne i Køge, hvor de fik en flot 2. pl. i LA1, godt klaret. Rikke har som bekendt fået ny pony: Elmholts Atila. Parret har allerede været i ilden ved Tunes stævne, her fik de en 1. pl. i LB3 med godt 68% samt en 2. pl. i LA1. Michelle har ligeledes fået ny pony at ride på. Det er toer ponyen Golden Starlight. Til deres første distriktsstævne i Hashøj Rideklub lykkedes det parret at to førstepladser i henholdsvis LA3 og LA4. I LA3 delte hun 1. pl. med Pernille og i LA4 tog Pernille sig af andenpladsen. Lisbet og Odessa var til deres første stævne i sidste weekend af september. Parret red UFK i LC1 og opnåede 69%Maya og Tobias har ligeledes været stævneaktive. Ved C-stævnet i Holte opnåede de en 1. pl. i LA3 som de i øvrigt delte med Stine og Rob-Roy. I LA4 opnåede Maya ligeledes en 1 pl. tillykke med den. Stort tillykke til alle med de fine resultater, fortsæt endelig den gode stil.


A-finaleplads ved DM for ponyhold

For første gang nogensinde blev der i år afholdt DM i holddressur for ponyer. MSR var repræsenteret med hele to hold. Hold 1 bestod af: Maya/Tobias, Michelle/Farinelle, Anna og Kalita samt Caroline/Desperado. Hold 2 bestod af: Elisabeth/Sierra, Frederikke/Bastian, Amie/ Åvangs Bounty samt Anders/Filur. I alt 14 hold deltog ved DM, men kun de 6 gik videre til A-finalen. Det lykkedes for hold nr. 1 at kvalificere sig, rigtig flot klaret. Holdet endte på en samlet 6. pl., hvilket var rigtig fint, da ikke alle heste var vilde med blæsevejret. Hold 2 kom på en samlet 10. pl. Tillykke til de dygtige ponyryttere


Få pladser tilbage i efterårsferien

Der er meget få pladser tilbage på ridelejren i efterårsferien. Ridelejren afholdes fra. søndag d. 14. okt. til fredag d. 19. okt.


Finn Greve ny gæstetræner på Jonstrup

Efter flere års samarbejde mellem Susanne, Lisbet og Finn Greve har Finn tilbudt at komme en gang om måneden på Jonstrupgården. Senest holdt han kursus d. 16. sep. og næste planlagte undervisningsgang bliver d. 14. okt. Tilbuddet gælder hovedsageligt hesteryttere der rider konkurrence på landsplan. Ryttere der ikke er tilknyttet Jonstrupgården, er velkomne til at kontakte Lisbet, da der som regel vil være plads til et par ekstra deltagere. For yderligere information kontakt Lisbet: 30537987 eller Susanne: 46496009.


Ninja Turtle på Jonstrup

Anders har længe skjult for os andre, at han har en passion for Ninja Turtles. Det kom til udtryk i en artikel i det seneste nummer af Ridehesten Junior, hvor Anders demonstrerer, hvorledes man laver et rullefald. Billederne er taget ved en træningssamling hos landstræneren. Fed teknik Anders!


Topresultat til Caroline og PSW Desperado ved DM

I August måned blev der afholdt DM i ponydressur i Billund. Det var et meget stort og flot stævne og der blev også afholdt landsstævne i ponyspring samtidig. Lørdag blev kvalifikationsklassen redet. Tre MSR rytter deltog: Michelle, Caroline og Anna. Alle tre gjorde det rigtig godt og det resulterede i, at både Caroline og Anna kvalificerede sig til A-finalen i DM. Flot piger. Her opnåede Caroline et sandt topresultat idet hun fik en samlet 4. pl. Anna red også et flot program og fik en 15. pl. I B-finalen blev Michelle nr. 8. Tillykke piger.


Strævneresultater fra August

Først og fremmest vil jeg lige nævne, at jeg kun bringer resultaterne på hjemmesiden, hvis i husker at maile dem til mig. Det har Mette husket, så hende starter vi med:) Mette og Jacquimo var til klubstævne d. 5. August og her opnåede de en 1. pl. i LC2 med 68%. Weekenden efter var Sielja og Flas¨her ligeledes til klubstævne. Ekvipagen startede LC1 og LC3 og vandt to 2. pl. og scorede 70 % i LC3. flot. Ved landsstævnet i Billund opnåede Michelle og Farinelli en 2. pl. i LA6, dette stævne er omtalt ovenfor. Ud over stævner har der også været afholdt Store Hestedag i Roskilde. Her blev Baxter 1. Premium, og samtidig deltog han i showet med Louise.
Stine og Rob Roy har haft et rigtig godt år i år, med mange fine placeringer.Stine og Rob Roy har haft et rigtig godt år i år, med mange fine placeringer.Katrine og Møgelvangs Zidane startede ved distriktsstævnet i Ringsted. Her vandt de LA1 med intet mindre end 74,5%. Derudover lykkedes det ekvipagen at kvalificere sig til mellemrunden i DSA for 5 års heste. Tillykke med det. Lisbet og Nørden red en enkelt klasse ved landsstævnet i Solrød (MB3) og den vandt de med over 68%. Derudover vandt parret en 1. pl. i MB1 ved stævnet i Frederiksværk rideklub, hvor det ligeledes blev til en 2. pl. i Sjællandsmesterskabet. Amie og ponyen Bounty har været til svensk ponyderby i byen Dagstorp. De første to dage blev der afholdt kvalifikationsklasser, og her lykkedes det Amie at komme igennem nåleøjet til A-finalen, hvor hun fik en flot 4. pl.


Guldtøser fra Jonstrup

I den anden weekend i august lykkedes det fire piger fra MSR at ride distriktsmesterskabet i hus. Efter de fire ridt var guldmedaljen sikkert i hus. Holdet bestod af følgende ekvipager: Stine/Rob Roy, Pernille/Bella, Trine/Cassiopeja og Maya/Tobias. For første gang havde MSR tre hold med til distriktsmesterskaberne for hold. Alle tre hold red nogle flotte programmer. Rigtig godt gået. Da rytterne kom hjem fra stævnet var stalden pyntet med flag og små sedler med lykønskninger. Stort tillykke til hold 1.
Foto: Jørgen Bak Rasmussen/www.ridehesten.comFoto: Jørgen Bak Rasmussen/www.ridehesten.com

A-stævne på Broholm

Den sidste weekend i juli afholdt Broholm Rideklub ved Svendborg et stort A-stævne med DM i dressur for senior. Ikke overraskende vandt Andreas Helgstrand og han er dermed i topform til det kommende EM. Lisbet og Nørden deltog også ved stævnet. Om fredagen fik de en 1. pl. i MB3 trods lidt småfejl. Lørdag debuterede de i MA ved landsstævne og fik en 5. pl. med 67%. I søndagens klasse havde ekvipagen en rigtig god tur og red 70% og vandt klassen. Ugen op til Broholm stævnet var Lisbet og Nørden på træningslejr ved Finn Greve.


På ridelejr ved landstræneren

I løbet af sommeren har rigtig mange af staldens ponyryttere været på ridelejr hos landstræner Vibeke Degn. Som noget nyt er Vibeke begyndt at leje sig ind på Frederikshavn Ridecenter, og på den måde få plads til endnu flere deltagere. En af ugerne havde MSR-rytterne dog landstræneren helt for sig selv, og denne ridelejr foregik traditionen tro hjemme hos Vibeke. Hestene blev transporteret med en fælles transport til det nordjyske, mens rytterne måtte tage toget sammen. Efter sigende havde det været en kanon rideferie.


Kascha har fået "Følle Bølle"

Susannes RDH hoppe Kascha har fået et sort hingsteføl med fire hvide koder. Kascha folede for første gang da hun var fire, siden har hun været konkurrence hest og nu er hun tilbage på folden med et føl ved siden. Faderen til føllet er bundeschampionatvinderen Desperados og morfar er Racing Ace. Føllet hedder Jonstrupgårdens Dakar, ligesom det berømte Dakar Rally der køres fra Paris til Dakar hvert år.


Voltigering på Jonstrupgården

Som noget helt nyt får Jonstrupgården sit helt eget voltigeringshold. Holdet består på nuværende tidspunkt af 13 piger i alderen 6-18 år som konkurrerer på nationalt plan. Pigerne vil træne fast hver søndag eftermiddag på to af rideskolens heste (Jasmin og Harlem). Det vil fremover blive muligt at gå til voltigering på Jonstrup en gang om ugen. Se evt. opslag i stalden.
Mette og Jacquimo er nye på dressurbanerne, men indtil videre er det gået rigtig fint. Senest fik de en 2. pl. i LC2 med 67,8%.Mette og Jacquimo er nye på dressurbanerne, men indtil videre er det gået rigtig fint. Senest fik de en 2. pl. i LC2 med 67,8%.

Stævneresultater fra juni og juli

Selvom juli måned normalt ikke er den travleste stævnemåned, har en del MSR ryttere vist flaget på sjællands stævnepladser. Eksempelvis var søstrene Frida og Emilie til klubstævne i RVV og de fik henholdsvis en 2. pl. i Rideprøve 1 og en 3. pl. i LC2 på ponyen Hero. Rikke og Amadeus var til distriktsstævne i Køge, hvor det blev til en 4. pl. i LB3. Katrine og Zidane har foruden Team Mila cup også deltaget i DSA for femårs. Ved HVL's stævne fik de 77% og en 6. pl., så det var tæt på en mellemrundeplads (80%). Til gengæld gik to af Atterupgaards heste videre i DSA for 4 års: Magnolia og Drachmann, som jo også rides af Katrine. Pipaluk startede ved samme stævne og fik en 1. pl. i LB1 og Anna og Kalita fik en 1. pl. i PRI. Maya og Chanti var til C-stævne i Fladså d. 16/6 og her fik de en 2. pl. i LB2 og en 1. pl. i LA1. Michelle og Farinelli deltog i juni måned i landsstævnet i Birgittelyst. Her fik de en flot 4. pl. i PRT. Weekenden efter ved C-stævnet i Odsherred fik parret en 2. pl. i LA6. Lillesøsteren Natasja og Lyngvejens Kenzo fik en flot 1. pl. i LB3 ved samme stævne. Nicole og ponyen Rhett Butler var til springstævne i Kildebrønde og her red de en fejlfri runde og dermed en roset med hjem. Tak til alle der sender resultater. Husk at skrive hvilken placering i har fået og ikke kun antal procent. Mail til LS: jonstrup@post11.tele.dk
Rideskolen starter igen d. 13. august. Alle elever bedes møde på det samme hold som de gik på inden ferien.Rideskolen starter igen d. 13. august. Alle elever bedes møde på det samme hold som de gik på inden ferien.

Katrine og Zidane vinder Team Mila Cup

D. 5. august vandt Katrine Møller og Møgelvangs Zidane finalen i Team Mila Cup 2007. Ekvipagens flotte ridt blev belønnet med 68,62% og så var sejren i hus. Stort tillykke til Katrine!

Kom ud og hep på vores tre distriktsmesterhold på Epona ridecenter i weekenden 11-12 august. Starttider bliver skrevet på tavlen i stalden.
Ridelejrens yngste deltager: Martha på 7 år. Til daglig går hun til ridning på Jonstrup hos Kate.Ridelejrens yngste deltager: Martha på 7 år. Til daglig går hun til ridning på Jonstrup hos Kate.

Kanon ridelejr trods vejret

Så er sommerens ridelejre veloverstået og 72 børn har haft en uforglemmelig uge på Jonstrup. Vejret har dog ikke ligefrem været med dem, men hvad gør det når der er en ridehal, hvor man kan lege hest og spille masser af rundbold i. Der blev ligeledes gået til den i ridetimerne, hvor der blev øvet intenst til fredagens dressur og springstævne. Vejret lysnede dog lidt op i den sidste uges ridelejr, hvor disse billeder er taget. Husk at bestille plads til efterårslejren, der er få ledige pladser tilbage.
Flicka bliver smukkeseret inden dagens striglekonkurrenceFlicka bliver smukkeseret inden dagens striglekonkurrenceOpsadling i gården inden eftermiddagens skovturOpsadling i gården inden eftermiddagens skovtur
Billedet er taget på den eneste gråvejrsdag der var, i de to måneder hun arbejdede der. Det kunne det danske vejr godt lære noget af.Billedet er taget på den eneste gråvejrsdag der var, i de to måneder hun arbejdede der. Det kunne det danske vejr godt lære noget af.

Så er Mia tilbage på gården

Efter et to måneder langt ophold på Island er Mia nu vendt tilbage til Jonstrup. Under sit ophold på Island arbejdede Mia for en meget kendt islandsk rytter. På de travleste dage red hun op i mod 15 heste. Trods det kolde navn er Island åbenbart særdeles varmt, for i de to måneder Mia var der, var der høj sol hver eneste dag. Lige inden hun tog hjem deltog hun i en ungrytter tøltklasse som hun vandt overlegent. Sejt gået og velkommen hjem.


Sponsoraftale til MSR-rytter

Pernille Pedersen har få nylig fået en sponsor. Sponsoren hedder Dupont Real Estate Aps og er et ejendomsmægler firma. Pengene skal primært bruges til undervisning samt deltagelse i stævner. Stort tillykke til Pernille.


Baxter turnerer ved landets dyrskuer

Ved dyrskuet på Fyn i juni måned blev Baxter, som er drumhorse, udnævnt til årets hest 2007. Derudover har han for nylig været til dyrskue i Herning, som er en international kåring, hvor han blev kåret til 1. premium. Tillykke til Kiki og Louise med alle de flotte resultater.


Maya og Chanti blev distriktsmestre

Den første weekend i juli blev distrikt tres årlige mesterskab afholdt. Det gik rigtig godt for MSR-rytterne. Maya og Lyngvejens Chanti lagde flot ud, med at vinde mesterskabet for kat. III ponyer. Godt gået Maya. Udover Maya lykkedes det hele tre MSR-ryttere, at komme hjem med æresdækken. For kat. II blev Pernille og Toftegårds Bella nr. 2 og for kat. I blev Stine og Rob Roy nr. 2 og Søren og Carat nr. 3. Stort tillykke til alle, det var flot.
Det lykkedes fire MSR-ryttere at komme hjem med æresdækken på.Det lykkedes fire MSR-ryttere at komme hjem med æresdækken på.

God sommerferie til alle!

Alle Jonstrup'er ønskes en rigtig god sommerferie. Undervisningen starter mandag d. 13. August.


Resultater

Opnåede stævneresultater fra juni og juli bedes sendes til følgende mail: jonstrup@post11.tele.dk


Uventede gæster på Jonstrup

Jonstrupgården har fået et vaskeægte kæle-dådyr. En tidlig morgen kom dådyret op på parkeringspladsen foran gården. Anders prøvede at fodre det, og efter få minutter sad Anders og hans nye ven og hyggede sig. Derefter har dåhinden vist stor interesse for dressur, og den følger således nøje med i Susannes undervisning på dressurbanen.
To glade præmietagere fra Højelse cup 2007.To glade præmietagere fra Højelse cup 2007.

Pipaluk vinder Højelse Cup

I den første weekend i juli blev finalen i Højelse Cup afholdt på Hvalsø Rideklub. MSR var repræsenteret med to ryttere: Pipaluk Nøddesbo/Reality og Anna Skriver/Nico. Begge ryttere red rigtig godt, idet Pipaluk vandt lørdagens afdeling og Anna tog sejren i søndagens klasse. Det var det samlede resultat der gjaldt og her var det Pipaluk der var bedst. Tillykke piger, det var sejt gået.
Pipaluk og reality modtager her præmie af klassens dommer Bettina Malmkvist.Pipaluk og reality modtager her præmie af klassens dommer Bettina Malmkvist.Bagsiden af medaljen...Bagsiden af medaljen...I år kunne tre af Jonstrupgårdens handicapryttere fejre, at de har været til hest på Jonstrup i 10 år. Fra venstre ses: Jacob Sejrø, Martin Rasmussen og Addy Hansen.I år kunne tre af Jonstrupgårdens handicapryttere fejre, at de har været til hest på Jonstrup i 10 år. Fra venstre ses: Jacob Sejrø, Martin Rasmussen og Addy Hansen.Traditionen tro blev der afholdt en overdådig frokost for handicaprytterne, den sidste tirsdag inden sommerferien.Traditionen tro blev der afholdt en overdådig frokost for handicaprytterne, den sidste tirsdag inden sommerferien.


Jonstrupgårdens Karisma kåret i RDH

Flaskebarnet Karisma (F: Wolkentanz II MF: Schwadroneur) er omsider blevet voksen, og deltog d. 30. juni i sadelkåring på Barthahus. Her opnåede hun den eftertragtede krone på halsen, som er et tegn på, at hoppen er kommet i DV´s Hovedstambog. Hun aflagde en fin dressurprøve, og overraskende nok en rigtig god springprøve. Atterupgaard stutteri havde også en hoppe med, Atterupgaards Dido, som gik på fløjen i sit hold og opnåede udtagelse til Eliteskuet.
Fra venstre: Charlotte Heering/Pink Floyd, Anne Katrine Elkjær-Holm/Durban Marielyst, Lisbet Seierskilde/Jonstrupgårdens Raneur og Sidsel Johansen/ PreusenwindFra venstre: Charlotte Heering/Pink Floyd, Anne Katrine Elkjær-Holm/Durban Marielyst, Lisbet Seierskilde/Jonstrupgårdens Raneur og Sidsel Johansen/ Preusenwind

DM guldet kom i hus

For første gang nogensinde stillede MSR hold til DM i holddressur. Lisbet og hendes veninde Sidsel Johansen kom på ideen om, at sammensætte et hold til DM. Derefter blev ride-veninderne Charlotte Heering og Anne Katrine Elkjær-Holm spurgt om de ville være med på holdet. Det var således det yngste hold ved DM, med en gennemsnitsalder på 22 år. Efter lørdagens ridt lå holdet til at få bronze, så søndag var taktikken klar: De måtte ride "røven ud af bukserne". Det gjorde de så og endte med at vinde guldet, tæt forfulgt af Vallø Rideklub der vandt sølv og Ebeltoft Rideklub der vandt bronze.


22 deltagere ved Roskilde Dyrskue

Jonstrupgården var stærkt repræsenteret ved Roskilde Dyrskue 2007 med hele 22 ekvipager. Efter at DRF havde inviteret Jonstrupgården til at lave en kvadrille, stillede 14 ryttere op. De seneste uger har rytterne trænet hårdt, og resultatet blev rigtig godt. Derudover deltog flere MSR- ryttere i et show der tog udgangspunkt i den populære film "Pirates of the Caribbean".


Det kører derudaf for Freja

Fjordhesten Freja er kommet på hårdt arbejde i sommervarmen. Flere gange ugentligt tager folk fra stalden på udflugt i Katrines vogn "Bumle". Foruden at trække vognen har Freja vist sig at have springevner ud over det sædvanlige. I sidste uge nåede hun nye højder og passerede 140 cm.


Flot debut til Nørden

Lisbet og Jonstrupgårdens Raneur, bedre kendt som Nørden, fik sin landsstævnedebut den første weekend i juni. Det gik rigtig fint. Den første dag fik ekvipagen en 2. pl. i MB1 med godt 68%. Den anden dag vandt parret MB1 og scorede højest point ud af 64 starter, så turen hjem føltes ikke lang. Næste stævnestart bliver DM for hold d. 16.-17. juni.


Bøjsen gift for fuld udrykning

Hanne Bøje, der er tidligere næstformand og mangeårigt medlem af MSR, er blevet gift. Efter vielsen i kirken blev Hanne hentet af Gert formand i hans veteran brandbil. Stort tillykke til Hanne og Jacob.
Ida og Dream Dancer efter stævnet i Ringsted.Ida og Dream Dancer efter stævnet i Ringsted.

Stævneresultater fra maj

I den første weekend i maj, var der distriktsstævne i Vindinge. Her fik Natascha og Kenzo en 2. pl. i LB1. Lisbet og Raneur fik ved samme stævne en 1. pl. i MB1. Maya og Tobias har ligeledes været aktive stævnedeltagere. Ved Baunehøjs distriktsstævne fik de to førstepladser i LB2 og LA1. Trine og Cassiopeja deltog også ved stævnet og vandt LA4. Godt gået tøser. Ida og Dream Dancer har også klaret sig flot. Ved stævnet i Ringsted Rideklub vandt de både LC3 og LB1. Og ved Strøgårdens stævne blev det til en 7. pl. i Højelse Cup og en 2. pl. i LB1. Rikke og Amadeus startede også ved dette stævne, og fik en 2. pl. i LB1 og en 1. pl. i LB3 med 69%. Nicole og kat. III ponyen butler har været til mange klubstævner i maj. I Ballerup vandt de en 2. pl. i LD og en 8. pl. i LC. Men de kan også ride dressur, for i Kirke Sonnerup fik de en 1. pl. i Rideprøve I og en 3. pl. i Rideprøve II.


Hårdt showprogram

Louise, Kiki og Baxter optrådte på Roskilde dyrskue med deres nye kür, hvori der både indgår sang, stejl og spanske skridt. Efter deres optræden fik de mange tilbud om, at komme og optræde ved forskellige lejligheder. Indtil videre går turen til Herning og Fyns dyrskuer. Kig forbi Baxters hjemmeside www.drumhorseno1.dk


Så skal der svedes

Rikke og Stine har arrangeret fælles løbetræning på Jonstrup, så vi kan komme i lidt bedre form. Første træningsgang bliver d. 18. juni kl. 16.30. Alle er velkomne, og det er lige meget om du er god til at løbe. Træningstider aftales løbende.
De nyanskaffede bænke på bane II blev flittigt brugt under hele stævnet.De nyanskaffede bænke på bane II blev flittigt brugt under hele stævnet.

Landsstævne i Ringsted

Midt i maj afholdte Ringsted Sportsrideklub landsstævne. Michelle og Farinelli debuterede til landsstævnet med placeringer i alle klasser. De fik en 4. pl. i PRI, en 2. pl. i LA6 og en 2. pl. i PRT. Rigtig flot klaret. Caroline og Desperado havde ligeledes et godt stævne. De fik en 2. pl. i PRI og en 5. pl. i PRT. Anna og Kalita kvalificerede sig til kür finalen i Ecco-cup. Næste landsstævne er midt i juni i Birgittelyst.


Distriktsstævnet står for døren

På fredag går det løs. MSR's årlige distriktsstævne bliver skudt i gang kl. 15.00. Alle tre dage vil det være muligt, at se dressur for både heste og ponyer, og med over 400 startende skal der nok blive rigelig underholdning for tilskuerne. Følg med i stævnet på MSR's hjemmeside www.hesteinfo.dk/msr
Tak til alle frivillige hjælpere, uden jer kunne det ikke lade sig gøre.Tak til alle frivillige hjælpere, uden jer kunne det ikke lade sig gøre.

Resultater fra distriktsstævnet på Jonstrup

Fredag: MSR-rytterne lagde godt ud om fredagen med placeringer i samtlige klasser. I LB1 for ponyer vandt Mie Lyborg og Vejlebros Stella tæt forfulgt af Pipaluk og Reality på andenpladsen. I LB3 vandt Maya og Tobias med næsten 69%. Her blev Mie og Stella nummer tre. I LA2 red Søren Jessen og Carat sig op på en flot anden plads, og så var der vist helle ikke tid til flere ponyklasser den dag. I hesteklasserne gik det ligeledes fint. Katrine og Zidane lagde ud med at vinde Team Mila Cup i LB1. Flot. I LB3 blev Louise og Baxter placeret som nummer tre. Samme dag blev sjællands første 4 års DSA kvalifikation redet. Det lykkedes både Katrine og Atterupgaards Cassidy samt Lisbet og Atterupgaards Odessa at gå videre til mellemrunden med henholdsvis 84 og 82%. Katrine vandt i øvrigt klassen.

Lørdag: Pernille og Bella lagde ud med at vinde Aktiv Fritids Cup, hvilket de i øvrigt efterfølgende har gentaget. Søren og Carat blev nummer tre i cuppen. Michelle og Vanja fik en 2. pl. i LA2 og en 1. pl. i LA4 med hele 72%. Michelle fik ligeledes placering i PRI, nemlig en 3. pl. på Farinelli. Anders og Filur åndede hende i nakken og snuppede 4. pl i PRI. I PRT vandt Caroline og PSW Desperado en 3. pl. og Anna og Kalita fik en 4. pl. På hestebanerne blev der også gået til den. Katrine vandt LA1 med godt 65%, og i LA2 blev Christina Ebbesen nr. 2. I LA4 lykkedes det Marianne Diener og El-Canjo at snuppe 3. pl. Tillykke med det. I MB3 fik Lisbet og Raneur en 2. pl. og i MA1, som iøvrigt var deres debut, fik de ligeledes en 2. pl.

Søndag: Stine og Rob Roy lagde ud med at vinde en 2. pl. i LA2. I LA4 vandt Michelle og Vanja igen og her tog Stine 3. pl. I de højeste ponyklasser, PRT og PRM, vandt Anna og Kalita med over 70% i begge to. Flot. Anders blev også placeret i begge klasser med henholdsvis en 4. og 3. pl. Karen og Geronimo vandt LA1 og han er dermed tilbage på konkurrencebanerne. Lisbet og Raneur vandt MB1 med 70%.


Mange sponsorater til MSR

Der skal lyde en stor tak til Sven Westergaard, for det store arbejde med at finde sponsorer til rideklubben. I løbet af de seneste måneder har Sven fået indsamlet en masse sponsorater i form af penge samt sponsorgaver til distriktsstævnet. I det hele taget skal der lyde en tak til de frivillige, der gør det muligt at afholde aktiviteter i klubben. Se sponsorerne på MSR's hjemmeside og i stævneprogrammet.


Tre ryttere i Sverige

Tre MSR-ryttere har været i Sverige og starte landsstævne. Anna og Amie var til et stort påskestævne i Hästhagens Rideklub. Ved stævnet fik Anna og Kalita en flot 2. plads i PRI med 67%. Amie fik ligeledes en 2. plads med 65%. Caroline Smidt var også til stævne i Sverige i Billinge. Hun fik en 9. pl. i PRM på PSW Desperado. Med Merci fik hun en 2. plads i PRI og en 5. plads i PRM. Tillykke med de flotte resultater øst for sundet.


Klubpokaler uddelt

Så er klubpokalerne blevet uddelt. Vinderen er den rytter som har vundet mest ved de tre klubstævner som MSR afholder i vinterhalvåret. For privatryttere vandt Maya Jørgensen og Lyngvejens Chanti og for rideskoleryttere vandt Mette Lindqvist.
Michelle og Farinelli IIMichelle og Farinelli II

Stævneresultater fra april

Nu er stævnesæsonen for alvor skudt i gang og mange MSR-ryttere har været til stævner og fået flotte resultater. Ved Darups klubstævne blev der afholdt Højelse Cup, og her fik Pipaluk og Reality en 2. pl. I LB1 fik parret ligeledes en 2. pl. Ida og Dream Dancer deltog også i Højelse cuppen og fik en flot 4. pl. Ved samme stævne red Rikke og Amadeus LB1 og LB3 og fik en 3pl. og en 1. pl. Godt klaret tøser. Ved klubstævnet på Hvalsø Rideklub startede Sielja og Flasher Rideprøve II. Den vandt de med intet mindre end 77%, sådan skal det gøres. Pipaluk startede ligeledes i Hvalsø, og fik to andenpladser i LB1 og en tredjeplads i LC3. I hesteklasserne fik Katrine og Zidane en 2. pl. i LB1og LA1 samt en 1. pl. i LA1 med 68%. Så har vi for første gang også et springresultat.
Søren og CaratSøren og CaratNatascha og Lyngvejens Kenzo var til springstævne i Himmelev og red tre LB'er.
Natascha fik placering i alle sammen, idet hun fik en 2., 3. og 4. plads. Tillykke med det. Stine og Rob Roy var i Slagelse midt i april. Køreturen kunne godt betale sig, for parret vandt LA1 og LA4 med henholdsvis 72% og 68%. Flot redet. Maya og Tobias var også til stævne midt i måneden. De var i Køge og her fik de en flot 1. pl. i LA1. Månedens sidste stævne var distriktsstævnet i Algestrup. Her fik Maya og Chanti en 1. pl. i LB3. Stine og Rob Roy red LA2 og LA3 og fik henholdsvis en 2. pl. og en 1. pl. For Lisbet og Raneur var dette årets første stævne. De red MB1 og MB3 og vandt begge klasser med 69,5% og 71%. Resultater fra maj bedes i sende til jonstrup@post11.tele.dk.
Anders og FilurAnders og Filur

Landsstævnerapport: Solrød

Den midterste weekend i April afholdt Solrød ponylandsstævne. MSR var repræsenteret med seks ekvipager: Anders og Filur, Frederikke og Firebird, Anna og Kalita, Caroline på PSW Desperado og Ryttergårdens Merci samt Pernille og Bogart. Caroline havde en super weekend. Med Desperado fik hun en 4. plads i PRI og to 1. pladser i PRT og PRM. Godt gået. Frederikke og Firebird havde ligeledes et godt stævne. De fik placering i alle klasser de startede nemlig en 2. plads i PRI og en 5. plads i LA6. Anna og Kalita fik en 4. plads i PRM.


Kanon arbejdsweekend

Sidste weekend i april blev der afholdt arbejdsweekend på Jonstrup. Fremmødet var flot og stort set alle arbejdsopgaver var løst, da vi nåede til søndag aften. Vejret var med os og det blev som altid et par hyggelige dage.


Klubstævne på Jonstrup

Den sidste weekend i marts afholdt MSR klubstævne. Det gik rigtig godt så "kalenderlys" til alle de frivillige hjælpere. Billedet til venstre er taget dagen før, hvor mange var i gang med at pudse udstyret og øve dressurprogrammerne en sidste gang. Det er dejligt, at alle bakker hinanden op, og at de erfarne stævneryttere ikke er bange for at hjælpe de mindre erfarne.


Stævneresultater fra marts

Så er stævnesæsonen for alvor skudt i gang. For en god ordens skyld vil jeg lige sige, at det kun er dem der husker at aflevere resultater, som vil blive nævnt. I starten af marts var der klubstævne i Tune. Sielja og Flasher skulle debutere på udebane. Det gik fint for de fik en 2. pl. i LC1. Pipaluk deltog også ved stævnet (Billedet). Hun vandt LB1 selvom det var første gang hende og Reality prøvede kræfter med en LB-klasse. I LC3 blev de nummer 6.

Foruden at deltage i unghestechampionatet i Herning med Atterupgaards Dicte har Katrine også været aktiv stævnedeltager på sin egen hest Zidane. Parret har vundet hele tre førstepladser i LB1 og LB2 ved stævnerne i Vestegnen og Vallø. Fortsæt den gode stil. Den midterste weekend i marts afholdt Helsinge Rideklub distriktsstævne. Her deltog Michelle og Farinelli II. De fik en flot 4. plads i LA6. Sejren i LA6'en gik til Anna og Kalita.

Tidligere på måneden ved stævnet i Hvalsø fik Anna en 3. pl. i PRI. Den delte hun med Frederikke og Firebird, som også er godt ridende. Caroline Smidt vandt klassen, tillykke med det.

Den sidste weekend i marts afholdt Odsherred et stort distriktsstævne for ponyer. Her mødte MSR talstærkt op. Om søndagen deltog Trine og Cassiopeja, Michelle og Vanja, Søren og Carat samt Pernille og Bella i LA2 og LA4. I LA2en løb MSR-rytterne med de tre første placeringer idet Michelle vandt, Trine blev nr. 2 og Pernille nr. 3. Godt klaret. I LA4 vandt Michelle igen og Trine blev nr. 2. Frederikke og Firebird deltog også ved stævnet og fik en 3. plads i PRI. Natasha og Lyngvejens Kenzo er også kommet godt i gang med distriktsstævnerne, og i Odsherred opnåede de en 3. pl. i LB1. Tillykke til alle ryttere med de flotte resultater, og held og lykke med stævnerne i april.

Resultater sendes til jonstrup@post11.tele.dk. Et par tilføjelser: Louise og Baxter var i Tune og fik to førstepladser i LC3 og LB1. Baxter har i øvrigt fået sin egen hjemmeside, besøg den på www.drumhorseno1.dk. Og så har Michelle og Farinelli fået en 2.pl. i PRI. Tillykke og undskyld forsinkelsen.


Lisbet i Jylland

I slutningen af uge 15 og starten af uge 16 er Lisbet til træning i Jylland med Finn Greve, så undervisningen er aflyst d. 16. og 17. april.


Husk arbejdsweekend!

Den sidste weekend i april afholder MSR arbejdsweekend. Det plejer at være et par hyggelige dage med stort fremmøde, så det håber vi på igen i år. Der hænger en seddel i privatstalden, hvor i bedes tilmelde jer.


To nye rideskoleheste

Jonstrupgården har fået to nye rideskoleheste. Den ene hedder Oliver, og skal bruges på både øvede- og begynderhold. Den anden hedder Milano. Den er kun fire år gammel, så Stine Hansen er ved at ride den til. Det er meningen, at Milano skal bruges til ryttere som ønsker at få halvpart i en pony. Frederikke og Balder (billedet) er kommet tilbage til deres ejer Pia De Nully. Tusind tak for lån af hestene.


Dressurrytterne gik off road

Søndag d. 25. Marts tog Katrine og Lisbet til babyjagt i Ølstykke. Katrine red på sin egen hest Freja og Lisbet havde lånt Marias hest Valentino. Jagten var 11 kilometer lang med i alt 30 forhindringer, der højest måtte være 80 cm høje. Begge ryttere var lidt nervøse, så inden jagten gik løs, blev nerverne dulmet med en god gang portvin. Det drikker man åbenbart en del af på sådan en jagt. Det var en rigtig sjov oplevelse og begge ekvipager gennemførte jagten. I alt 70 ryttere mødte op.